Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Убио Хрвата у Амстердаму, жена бежала са дететом у колицима, друга у трку вукла пса по асфалту

Суботичанин који се сумњичи да је усмртио Небојшу Марковића у Београду, наводно убијао по Европи. Објављен снимак на којем Дер наводно пуца у Ивана Сердарушића.

Чаба Дер (Фото: Јутјуб)

Чаба Дер (39) из Суботице, за којим српска полиција трага због сумње да је 5. јануара ове године усмртио Небојшу Марковића у Београду, терети се и за низ ликвидација по Европи. За њим су, у међувремену, потерницу расписале и Холандија и Мађарска и то, такође, због убистава!

Према информацијама из Холандије, он је осумњичен да је у једном ресторану у Амстердаму јула прошле године брутално убио Хрвата Ивана Сердарушића (62), који је имао холандско држављанство и више од 30 година живео у овој земљи. Сердарушић је, иначе, довођен у везу са хрватском акцијом "Нана" марта 2018. године у којој је заплењено више од 100 килограма кокаина у луци у Ријеци. Тада је ухапшено пет особа.

Медији у Холандији објавили су и снимак осумњиченог за убиство, на ком се види маскирана особа како улази у италијански ресторан у Амстердаму, а потом и истрчава са оружјем. Тврде да је на снимку Чаба Дер. Прве претпоставке истраге, коју су водили холандска и хрватска полиција, биле су да је Сердарушић због ове заплене остао дужан велики новац и да је то платио главом. Иначе, у акцију "Нана", била је укључена и америчка ДЕА (Агенција за борбу против наркотика).

Амстердамски портал "Хет парол", наводи да се Сердарушић већ дуже време бавио пословима са дрогом. У том правцу је одмах започела и полицијска истрага. Полицијски извори су наводили да је починилац мафијашке егзекуције оставио бројне трагове на месту злочина, а реконструисано је и његово бекство после ликвидације.

Сердарушићу је убица пришао док је ручао и пуцао му у главу пиштољем са пригушивачем. Сведоци и снимци са камера показали су да је ликвидатор изразито мишићав мушкарац, висок око 160 центиметара, а у тренутку док је пуцао за столом поред седело је неколико жена, као и мало дете. Злочинац је током бекства бацио оружје, беж шешир, црну торбицу, рукавице, бело-плаву кошуљу…

Дер је, према наводима холандских медија, плаћени убица, који има српско, али и мађарско држављанство. Верује се да је стигао у Амстердам око 8. јула, а три недеље касније убио је Сердарушића. Наводи се да се његово лице јасно види на снимцима надзорне камере, а на месту злочина пронађени су и трагови његове ДНК.

Само два месеца касније, у Будимпешти је брутално убијен бизнисмен Ласло В. Према наводима мађарских медија, жртва и убица су се тог 20. септембра 2018. године заједно довезли на један паркинг на периферији Будимпшете. Када су изашли из аутомобила, убица је присилио Ласла В. да клекне, а потом му испалио хитац из пиштоља у главу из непосредне близине.

Да ли постоји частан излаз за Црногорску власт, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА