Најновије

ИРАНЦИ ЗАДАЛИ СТРАХОВИТ УДАРАЦ АМЕРИМА: Дошли до поверљивих података...У Сирији и Ираку преузели контролу над неколико... (ВИДЕО)

Корпус Иранске исламске револуционарне гарде (ИРГЦ) ушао је у командни центар америчке војске и преузео контролу над неколико америчких неименованих беспилотних летелица које су стално летеле изнад Сирије и Ирака.

Снимак из беспилотне летелице (Фото: Јутјуб)

- Седам до осам беспилотних летелица које су имале сталне прелете преко Сирије и Ирака сада су под нашом контролом, као и њихови подаци и информације - изјавио је заповедник ИРГЦ-а.

Иранска новинска агенција објавила је неколико видеа које је ИРГЦ успео да извуче из беспилотних летелица које су летеле изнад Сирије и Ирака. Један од видео записа показује да је беспилотна летелица неисправна након што је ИРГЦ оштетила пре него што је пала у пустињу 10 километара од њене базе. УАВ је касније уништен америчким ратним авионом.

Иран је развијао беспилотне летелице још од Ирачко-иранског рата 1980-их. То је земљи дало велику предност у неименованој технологији летелица у поређењу са суседима. ИРГЦ је почела да користи ово искуство у електронском ратовању. То је омогућило Ирану да продре и преузме контролу над неколико америчких беспилотних летелица током последње деценије, укључујући и тајне беспилотне летелице РК-170 у 2011-ој. Иранска изјава је стигла после извештаја да су САД убрзале тајни програм саботирања иранског ракетног програма.

Израелци направили оружје које уништава руски С-300 и С-400! Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од мноштва војних парада Иранске исламске револуционарне гарде (ИРГЦ) у Техерану којој је присуствовао ајатолах Али Хамнеи.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА