Најновије

МАДУРО ПОСЛАО С-300 НА ГРАНИЦУ СА БРАЗИЛОМ! Наредио Колумбијцима да напусте земљу у року од 24 сата! (ВИДЕО)

Војска Венецуеле допремила је ракетни систем С-300 на границу са Бразилом, јављају бразилски медији Мадурова влада поставила је С-300 ракетни систем противваздушне одбране близу границе са Бразилом. Овај потез уследио је након затварања границе са Бразилом у четвртак.

Венецуеланска војска (Фото: Јутјуб)

Положај на којем се налази систем С-300 је подручје аеродрома удаљеног 11 км од бразилске границе. Венецуела има три С-300 система ваздушне одбране, који укључују лансере, радарске системе и подршку. Увођење тако вредног стратешког система на граничну позицију има провокативан карактер, оценили су бразилски медији.

Председник Венецуеле Николас Мадуро саопштио је данас да Каракас прекида дипломатске односе са Колумбијом и најавио протеривање неких колумбијских дипломата након што је та земља помогла настојања опозиције да допреме хуманитарну помоћ у Венецуелу.

- Стрпљење је исцрпљено. Не могу да толеришем више да се колумбијска територија користи за нападе против Венецуеле. Из тог разлога, одлучио сам да прекинем све политичке и дипломатске односе са колумбијском фашистичком владом - рекао је Мадуро.

Рат у Венецуели и на њеним границама само што није почео. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: defesanet.com. br, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мадуро спрема одбрану земље

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА