Најновије

Надничар један, "надничар" други: Први погинуо у руднику да би прехранио породицу, други са 15.000 евра у џепу

Човек пред пензијом, рудар Миле Шкорић, погинуо је јуче ујутру у руднику угља Ресавица, без динара у џепу. Да би преживео, прехранио породицу и себе, радио је и надничарске послове. Његова месечна зарада је била око 40.000 динара.

Рудари (Фото: Јутјуб)

Пише: Радован Б. Милић

Враћајући се из “наднице”, погинуо је и певач Шабан Шаулић који је у џепу имао 15.000 евра, а иза себе оставио милионску вредност у еврима и кућу на Дедињу. Његова надница за вече је била 20.000 евра. Влада Р Србије је државним авионом допремила тело надничара (певача) из Немачке, а рударску породицу у Деспотовцу није обишао нико из државног врха.

Рудар Миле Шкорић, за разлику од Шаулића, радио је у катастрофалним условима са застарелом опремом и механизацијом у коју није улагано последњих 25. година. Државна инспекција рада је погибију рудара окрактерисала као несрећан случај и нико неће одговарати, док је погибију певача немачка полиција окарактерисала као кривично дело и неко ће одговарати.

Питам се, да ли је певач надничар имао намеру пријавити “надничарску” зараду пореским органима Србије? Зашто никада ни једном певачу у Србији нису дошли извршиоци на врата због утаје пореза, а сиромашним радницима и рударима, извршиоци не излазе из дворишта или станова, свакодневно их малтретирајући уз сагласност државног врха.

Иса Мустафа открио од чега Албанци највише стрепе. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велика трагедија у Ресавици

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА