Најновије

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: САД, Француска и Русија направиле споразум, 22 тачке "сахраниће" Србију, Бујановац добија статус "спец. дистрикта"(МАПА)

После немачког листа "Франкфуртер рундшау", који је објавио наводни план о подели Косова који су усагласили Европска унија и САД, данас се у приштинској штампи појавио сличан текст, уз тврдњу да иза таквог плана стоје САД, Француска и Русија.

Косовска скупштина (Фото: Јутјуб)

"Бота сот" пише да су Вашингтон, Париз и Москва припремили споразум о "карактеру пријатељства и добросуседских односа" између Београда и Приштине, који би наводно требало да се потпише у периоду од 28. јуна до 13. јула ове године.

Како тврди тај приштински лист, позивајући се на агенцију "Пресхева јоне", споразум има 22 тачке, и предвиђа признање и улазак Косова у Уједињене нације, затим измену граница, као и посебан статус за српске светиње на Косову, а Србији се обећава улазак у Европску унију 2021. или 2022. године.

(Бота Сот, мапа поделе, принтскрин)

Према "Боти сот", у првој тачки тог текста пише да би, на крају усвајања споразума, две стране потписале "трактат о пријатељству и добросуседству", а у тачки 2 да "обе нове државе са новим границама узајамно се признају и истовремено постају чланице Уједињених нација".

Лист пише да би, према наводном споразуму, "западна граница између две државе" ишла целом уздужном линијом језера Газиводе. Са косовске стране на линији: Витковиђе - Брњак - Резале - Ковач - Зубин Поток, а на српској страни део изнад Зубиног Потока до садашње границе.

Прочитајте ОВДЕ који датум је предвиђен за ово и ко то тврди.

Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Југослав Петрушић: Подела Косова или корекција граница неминовно води у ратни сук

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА