Најновије

ПО НАРЕЂЕЊУ УЈКА СЕМА, ЛОШЕ КОМШИЈЕ ВЕНЕЦУЕЛУ УВЛАЧЕ У РАТ: Нови хаос, сукоби на граници са Бразилом и Колумбијом! (ФОТО/ВИДЕО)

Нови сукоби избили су између демонстраната и припадника венецуеланске Националне гарде на граници са Бразилом. Десетине Венецуеланаца који су дошли у погранични бразилски град Пакарајма, засули су преко затворене границе каменицама венецуеланске снаге које су одговориле сузавцем.

Хаос на граничним прелазима према Венецуели (Фото: Јутјуб)

Бразилска ТВ станица "Глобо" емитовала је снимак на ком се види како се бразилски војник приближава граници и позива венецуеланске војнике на смриреност, а од демонстраната и новинара је затражио да се одмакну, преноси АП.

У суботу је кампања слања хуманитарне помоћи, коју су иницирале САД, наишла на снажан отпор венецуеланскох безбедносних снага које су испаљивале сузавац на демонстранте, а у сукобима је страдало двоје и повређено око 300 људи.

Сукоби су избили након што су камиони с хуманитарном помоћи и десетинама волонтера покушали да уђу у Венецуелу из Бразила и Колумбије с којима је председник Николас Мадуро прекинуо односе. Сукоби су трајали током целог дана на два моста који повезују Венецуелу с Колумбијом.

Погледајте ОВДЕ ко стоји иза хаоса у Венецуели и на њеним границама.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Велики сукоби демонстраната и полиције на граничним прелазима на уласку у Венецуелу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА