Најновије

ПОЧЕЛИ СУ СТРАХОВИТИ УДАРИ НА ИДЛИБ - ПРВИ ПУТ ОД СЕПТЕМБРА! Сиријски авиони немилосрдно бомбардују градове џихадиста! (МАПА/ВИДЕО)

По први пут у више од пет месеци, ратни авиони Сиријског арапског ваздухопловства извршили су двадесет ваздушних напада на положаје радикалних милитаната у јужном Идлибу. Ваздушни напади, који су се догодили ујутро 24. фебруара, усмерени су на градове Сукаик, Тамана, Кхвеин, Зарзур и Кан Шејкун, према изворима сиријске опозиције.

Сиријски авион (Фото: РИА Новости)

Сиријски авиони обуставили су своје активности у областима северозападне Сирије које контролише опозиција након успоставе споразума о демилитаризованој зони у Идлибу између Русије и Турске у септембру прошле године. Ова пауза је данас званично окончана.

Ваздушни напад је вероватно био одговор на поновљена кршења споразума о демилитаризованој зони. У последње две недеље, милитанти су гранатирали многе стамбене области у Латакији, Хами и Алепу, укључујући Курдаху, родни град сиријског председника Башара ал-Асада. Најмање један цивил је убијен у тим нападима.

Споразум о демилитаризованој зони изгледа да је на ивици колапса, поготово што Турска није испунила своје обавезе. Ако се то догоди, Дамаск и његови савезници вероватно ће се одлучити за ограничену војну операцију против милитаната у Идлибу.

Погледајте ОВДЕ колико има припадника Исламске државе у региону.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријске снаге жестоко гађају положаје џихадиста на северу Хаме и у јужном Идлибу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА