Најновије

РУСИ ОБЈАВИЛИ ЦИЉЕВЕ У САД: Ево шта ће гађати у случају америчког напада

ТВ канал "Русија-1" (део руске државне телевизије и радио-дифузне компаније) у емисији "Вести недеље" објавио је могуће циљеве за ракету Циркон у Сједињеним Државама у случају претње Русији.

Руски брод (Фото: РИА Новости)

Међу таквим циљевима на источној обали САД је зграда Пентагона у Вашингтону, у којој се налазе највише командне и контролне структуре Оружаних снага и Команде начелника штаба, Кемп Дејвид, контролни центар владе и контролни центар Комитета начелника штабова Форт Ричи (Мериленд). Циљеви на западној обали су Мек Клелан(Калифорнија) - центар за управљање стратешким офанзивним снагама, и Џим Крик (држава Вашингтон) - центар за контролу нуклеарних снага.

Према речима Владимира Путина, које је изнео у свом обраћању Савезној скупштини, хиперсонична ракета Циркон, која се креће морским путем, створена у Русији и имаће брзину од 9 маха и домет од више хиљада километара. Њоме ће бити наоружани бродови и подморнице.

Ако се догоди претња Русији, такви пројектили ће погодити центре за доношење одлука у Сједињеним Државама, одакле се контролишу системи противракетне одбране у Европи.

Као што је познато, ракете кратког и средњег домета потенцијално могу бити размештене у ракетним бацачима америчког ракетног одбрамбеног система у Европи.

Поента је да су САД раније у оквиру стварања ракетног одбрамбеног система у Европи распоредиле Мк41 у Румунији, слични системи се користе у Пољској. Ове инсталације су прилагођене за лансирање Томахавк крстарећих ракета.

"Ако ми (Русија), без узнемиравања било чега и не узнемиравајући никога, једноставно поставимо наше подморнице са ракетама за лансирање Циркона у океане - четрдесет комада на свакој подморници, онда су исте зоне домета одмах на дохват руке руског хиперсоничног оружја'’м рекао је Путин.

Наши бродови су изван ексклузивне америчке економске зоне широке 200 миља. 200 миља је 370 километара. Поставили смо се тихо на удаљености од 400 км од обале. Сви ови центри за доношење одлука нису тако далеко од обале. Рецимо још 400. Укупно 800.

"Циркон" лети брзином од 11.000 км на сат. Ако је тако, биће потребно мање од пет минута да се покрије 800 километара. Једначина за ученика трећег разреда. То је време летења, ”- речено је у емисији" Вести недеље ".

Раније, пензионисани контраадмирал и херој Русије, кандидат техничких наука Свеволод Хмиров, рекао је да бродови руске морнарице могу одмах лансирати око 40 хиперсоничних Циркон ракета на центре за одлучивање Оружаних снага САД-а, који ће бити гарантовано погођени.

Према његовим речима, ако се носач ракета "Циркон" налази на удаљености 500 км од обале, моћи ће да погоди објекте у приобалном појасу на даљини од најмање 500 километара од обале за пет минута. У овом случају, систем противракетне одбране ће за то време имати само времена да региструје њихов лет, али неће моћи да реагује.

Зашто Русија доминира на Блиском Истоку, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Циркон

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА