Најновије

ВЕНЕЦУЕЛА КЉУЧА: У сукобима двоје мртвих, Гваидо позива међународну заједницу у помоћ! Колумбија повлачи дипломате! (ВИДЕО)

Венецуелански опозициони вођа Хуан Гваидо објавио је на Твитеру да предлаже међународној заједници да држи све опције отворене како би се отерао са власти председник Николас Мадуро, након што је он јуче искористио трупе да би блокирао улазак хуманитарне помоћи у Венецуелу.

Венецуела (Фото: Јутјуб)

"Данашњи (суботњи) догађаји терају ме на одлуку: Да формално предложим међународној заједници да морамо да држимо све опције отворене како би се осигурала слобода наше земље, која се бори и која ће наставити да се бори", твитовао је Гваидо.

Гваидов позив уследио је после турбулентног дана током којег је кампања слања хуманитарне помоћи, коју су иницирале САД, наишла на снажан отпор венецуеланских безбедносних снага које су испаљивале сузавац на демонстранте, а у сукобима је страдало двоје и повређено око 300 људи.

Наводи се да су сукоби трајали током целог дана на два моста који повезују Венецуелу са Колумбијом, а Гваидо је у више наврата позивао војску да му се придружи у борби против Мадурове "диктатуре". 

Према тврдњи колумбијских власти, више од 60 венецуеланских војника одазвало се том позиву и дезертирало са положаја, али се већином ради о ниже рангираним припадницима војске, док су команданти и даље лојални Мадурове социјалистичке власти.

Колумбија је саопштила да повлачи дипломатско особље из Каракаса након што је председник Венезуеле Ницолас Мадуро прекинуо све политичке и дипломатске везе са Колумбијом и дао дипломатском особљу рок од 24 сата да напусте Венезуелу. 

Одлуку о повлачењу дипломата из Венезуеле потврдио је колумбијски министар иностраних послова Холмс Трухиљо.

Прочитајте ОВДЕ запањујуће признање америчког обавештајца.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА