Најновије

ВУЧИЋ: Време смрти је прошло!

Националне и државне интересе Србије бранићу снажније и јаче, него они што ми држе придике, поручио је председник Александар Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је указао да је неопходно да разумемо своју историјску одговорност.

То што Албанцима или неким другима не одговара јаким речима, не значи, рекао је, нашу слабост.

“Не значи да ћемо некоме да препуштамо нешто од наших националних интереса. Сви ти који се бусају у прса или јесу већ дали све или би дали другима што је наше", рекао је председник Вучић и поручио: "Ја ћу да бринем, не брините, о нашем народу на Косову и Метохији, али нећу да обећавам све, јер су други обећавали а одавно све изгубили. Штитићемо наш народ, али дајте да размишљамо о животу". 

Он је то рекао у разгопвору са грађанима у Варварину, у чијој близини је Велика Дренова Добрице Ћосића, аутора трилогије "Време смрти", уз поруку да жели да верује да је "време смрти прошло, а време живота наше деце дошло". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

“За нас најважније да се посветимо будућности, размишљамо о раду. Немојте да бринете, као што сам то чинио у дуелу са Тачијем чвршће, снажније и јаче бранићу интересе Србије него они што ми држе придике, јер волим Србију и наш народ", казао је он. 

Подсетио је да су се, из Србије, док смо причали о ратовима 1990-тих, људи исељавали, те да се Србија мора штитити већим наталитетом. 

"Не можемо да опстанемо ако не будемо имали више деце у будућости. Свуда у Расинском округу много је више умрлих него рођених", указао је Вучић у обраћању грађанима испред Основне школе "Јован Курсула". 

Он је у том месту обишао Основну школу "Јован Курсула" и Средњу школу Варварин које се налазе у истој згради, која је недавно надограђена, чиме је објекат добио додатних 1.000 квадрата.

Велики број мештана Велике Дренове и околних места дочекао је председника Александра Вучића, иначе, првог председника Србије који је икада посетио то место. 

У складу с тим, Вучић је наишао на одушевљене мештане, транспаренте добродошлице, заставе Србије, аплауз, децу у народним ношњама. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Велика Дренова је осим као родно место патријарха Герамана, позната и по великом писцу Добрици Ћосићу, а у том селу је и једна од 30 најстаријих школа у Србији, која је почела да ради још 1813. године. 

Вучић се окупљенима обратио са бине испред споменика седморици Црвеноармејаца, настрадалих 15. октобра 1944. 

Месна заједница Велика Дренова у општини Тртеник је до 1967. и сама била општина, а сада броји 4.000 становника који се највише баве пољопривредом. 

Мештани се највише баве производњом воћних садница и лозних калемова и како је председник савета Месне заједнице Александар Јаћимовић рекао Тањугу највећи су произвођачи лозних калемова у Србији, а са околином и један од највећих произвођача у Европи. Највише извозе у Русију, додао је Јаћимовић. 

Председник Александар Вучић је потом обишао је у Трстенику фабрику "ППТ Петолетка доо"- Хидраулика, коју су основали радници, након стечаја привредних друштава некадашњег гиганта "Прве петолетке" из тог места. 

Вучића је испред фабрике дочекао директор "ППТ Петолетка доо" Љубисав Панић, са којим је председник обишао погон. 

Пре тога, посетио је Сталаћ, где је обишао предузеће за производњу металне галантерије "Антић Коста".

Прочитајте ОВДЕ шта пишу приштински медији и шта ће то сахранити Србију.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА