Најновије

ЦРНА ГОРА БУКТИ ОД СРАМОТЕ! Милов бивши најбољи пријатељ дао интервју - Био сам му саучесник у кривичним делима! Нема ко му не плаћа рекет!

Председник Атлас Групе Душко Кнежевић, којег Црна Гора потражује због више кривичних дела из области финансија, изјавио је, да је своју империју направио у Србији, а да је владајућој гарнитури у Црној Гори годинама "плаћао рекет" како би могао да у њој послује.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

У Црну Гору ће, казао је, отпутовати када буду створени услови за његово фер суђење.

- Немам проблем са путовањем јер имам само националну потерницу коју је Црна Гора издала после мојих напада на Ђукановића и режим - рекао је Кнежевић.

- Мислим да ни неће подићи оптужнице јер то што су написали је само правна импровизација - сматра Кнежевић, који је изнео низ оптужби на рачун црногорског председника Мила Ђукановића, који, како тврди, жели да га представи као криминалца.

Кнежевић је додао да су поднете кривичне пријаве против Мила Ђукановића и одговорних људи у Црној Гори - гувернера Централне банке и председника Привредног суда, али да се ниједна од наведених пријава не процесуира.

- Остаје једино да овај режим може отићи само јаким притиском народа и великим притиском међународне заједнице. Предузео сам све активности на међународном плану, упутио сам писма Европској комисији, Стејт дипартменту и Форин офису - наводи Кнежевић.

Он каже да је "годинама био спонзор и Ђукановићев скривени партнер" у доста ствари које је радио у Црној Гори.

Кнежевић не пориче да је био "саучесник у доста кривичних дела", а да је у све ово ушао свесно јер сматра да је то једини начин да се одбрани.

- Не постоји ниједан пословни човек у Црној Гори који не плаћа рекет Милу Ђукановићу и ДПС-у или има неко скривено учешће у његовим компанијама. У задњих 25 година то су милиони, финансирао сам све изборе од кад се познајем са Ђукановићем - истиче Кнежевић.

На питање зашто је то све трпео толике године, Кнежевић одговара да морате да ћутите да бисте заштитили клијенте.

- Ја сам своју империју направио у Србији - имао сам две банке и осигуравајућу кућу, доста некретнина. Имао сам бизнис у Лондону, Русији и на Кипру. Нисам настао у Црној Гори, није ме направио Мило Ђукановић, огромне паре сам донео у Црну Гору, преко 200 милиона сопствених пара и кредита, плус укупне инвестиције, све то је преко пола милијарде. Нисам ја дворски бизнисмен који је настао у Црној Гори, нисам се бавио шверцом нафте, банана, дроге и наркотика, немам никакав проблем са бојом новца. А да сам могао да радим требала ми је сагласност и подршка владајуће гарнитуре и ја сам им плаћао рекет - каже Кнежевић.

Сматра да је у Црној Гори тренутно највећа криза од кад је Ђукановић на власти.

- Добијам доста порука из окружења Мила Ђукановића, људи га већ напуштају и мислим да му је врло брзо крај - сматра Кнежевић и додаје да подржава протесте, које у тој Црној Гори организује опозиција.

Ђукановић је негирао се оптужбе које је Кнежевић изнео на његов рачун и председника Атлас Групе назао "одбеглим тајкуном" и преварантом.

Прочитајте ОВДЕ све о протестима у Црној Гори, погледајте видеа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најновији интервју Мила Ђукановића.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА