Најновије

И ПАМЕЛА АНДЕРСОН ТРАЖИ ПОМОЋ ОД ПУТИНА: Једино он и Русија ово могу да реше

Холивудска глумица Памела Андерсон упутила је руском председнику Владимуру Путину отворено писмо, у коме тражи ослобађање китова орка и белуга који су заробљени близу места Нахотка у региону Приморски крај.

Памела Андерсон (Фото: РИА Новости)

Андерсонова, која је и цланица Саветодавног одбора Међународног фонда за добробит зивотиња (IFAW), писмо је објавила на званичној интернет страници фондације са њеним именом, преноси Тасс.

У писму она моли Путина да нареди њихово ослобађање.

"Пишем вам у вези 11 орка и 87 белуга китова који су тренутно заробљени близу Нахотке. Желим да се захвалим руској влади што предузима важне кораке у спречавању међународне продаје ових китова. Разумем да је влада предузела иницијативу да ослободи ова велочанствена бића и врати их у њихове приросне воде на руском далеком истоку", написала је Андерсон.

Како је додала, нада се да ће руска влада у сарадњи са еколозима и међународним стручњацима развити професионални план за повратак орки и белуга у њихово природно станиште.

Раније је јављено да је 11 орки незаконито ухваћено ради продаје у Кини и да се чувају у посебном центру у Нахотки, као и око 90 белуга китова.

Шта се та то време дешава у Украјини, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Памела Андерсон лобира у Москви за животиње

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА