Најновије

ПЕНТАГОН И ТРАМП МЕЂУ ЦИЉЕВИМА: Руска државна телевизија приказала шта би Москва гађала у САД у случају нуклеарног удара

Руска државна телевизија приказала је америчке војне објекте које би Москва гађала у случају нуклеарног удара и навела да ће хиперсоничне ракете које Русија развија, бити у стању да их погоде за мање од пет минута.

Потенцијални руски напад (Фото: Јутјуб)

Међу циљевима су Пентагон и председничка резиденција у Кемп Дејвиду, пренео је Ројтерс.

Извештај, како наводи британска новинска агенција, "необичан чак и за агресивне стандарде руске државне телевизије", емитован је јуче, неколико дана пошто је председник Русије Владимир Путин рекао да је Москва спремна за кризу типа "кубанских ракета", ако то желе САД.

Уз напетост које расте због руског страха да би САД могле да распореде нуклеарне пројектиле средњег домета у Европи, док уговор о контроли оружја из периода хладног рата пропада, Путин је рекао да да ће Русија бити приморана да одговори постављањем хиперсоничних нуклеарних ракета на подморнице у близини америчких вода.

САД тврде да немају непосредне планове за распоређивање таквих ракета у Европи, одбацујући Путинова упозорења као неискрену пропаганду, наводећи да тренутно немају нуклеарне ракете средњег домета које би могли поставити у Европи.

Међутим, одлука САД да напусте Споразум о ликвидацији ракета средњег и кратког домета (ИНФ) из 1987. због тога што га наводно крши Русија, што Москва негира, изазива страх да ће САД почети да развијају такве ракете.

Путин је рекао да Русија не жели нову трку у наоружању, али је појачао своју војну реторику, наводи Ројтерс.

Поједини аналитичари сматрају да је његов приступ тактика да се САД поново укључе у разговоре о стратешком балансу између две силе, нешто што је Москва дуго тражила, са различитм резултатима.

Песков: Путин није именовао циљеве

Руски председник Владимир Путин није именовао ниједан географски појам, а који би могао бити циљ руских ракета, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Руски председник, наиме, у свом годишњем обраћању у Федералној скупштини није поменуо ниједан географски појам, иако је поменуо спремност Москве да сразмерно одговори на хипотетичко распоређивање ракета средњег и краћег домета у Источној Европи, рекао је Песков, а пренела агенција Тас с.

Портпарол Кремља је појаснио да је Путин рекао да ако би ракете средњег и краћег домета биле распоређене недалеко од њених граница, било би пропорционално одговорено и руске ракете "гађале би не само оне који лансирају (ракете) вех и територије у којима је центар одлучивања".

"Молим Вас, не заборавите да председник није поменуо ниједан географски појам с тим у вези", рекао је Песков новинарима.

Прочитајте ОВДЕ све о кинеском С-400. Погледајте видео.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево чиме све Русија располаже.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА