Најновије

ВУЧИЋ ЈЕ ИСТИ КАО ТИТО: Једна паралела је сасвим довољна

Председник Србије Александар Вучић се у више наврата поредио са доживотним председником СФРЈ Јосипом Брозом Титом. Има ли било какве сличности између њих двојице? Има на примеру једне мале општине на обромцима Копаоника.

Тито и Вучић (Илустрација: Јутјуб/Правда)

Пише: Миодраг Миликић

Да је Вучић као Тито, говори његова посета Расинском округу. Све је обишао, само није ишао у Брус. Сад ће људи да се питају какве то има везе са Титом. Има, и то дебеле везе.

Црвени диктатор је својим скупоценим аутомобилима, бродом, возом и авионом обилазио све крајеве земље, али његова нога никада није крочила у Брус, јер се бојао реакције становника, зато што је то био четнички крај и упориште током рата.

Онда ће људи да питају како је КПЈ онда уопште завладала Брусом Одговор је једноставан и тужан.

У том крају су војно способни људи на крају рата прешли из четника у партизане, а оне који нису били ни у једној војсци у та луда времена партизани су покупили и добар део тих људи и послали их у најгору могућу кланицу звану Сремски фронт, па даље на Загреб. Неки од њих су оставили кости на том фронту.

Касније су комунисти завладали целом земљом, а тако мала средина није могла да глуми некакву енклаву, већ се утопила у околину.

Тако је и данас у ''демократском'' систему. То показује пример чувеног Јутке, дугогодишњег председника општине, који је напрасно прешао у СНС, јер је Вучићева странка зузела скоро цео остатак земље.

За време Тита, Брус је постао територијално мањи, јер су од његовог среза одузели Лепосавић када су правили нову карту АП Косово и Метохија.

У Вучићево време он постаје још мањи, јер град и општина Брус губе земљу на Копаонику, и самим тим се одсецају од највећег зимског туристичког центра у земљи.

Може још доста тога да се каже и напише на ову тему, али ове паралеле на примеру једног малог града у Србији се чине као довољне да докажу повезаност садашњег и некадашњег председника.

Како је Вучић грешком узео Вулинову терапију, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић и Колинда отварају Титов тестамент

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА