Најновије

РУСИЈА ДО ЗУБА НАОРУЖАВА СУСЕДНУ ЗЕМЉУ: Даје бесплатно ПВО средства у вредности 9 милиона долара

У оквиру пружања бесплатне помоћи Таџикистану, Русија је ту земљу снабдела још једном серијом производа своје наменске индустрије, а највећи део помоћи чине ПВО средства.

Руска радиолокациона станица (Фото: РИА Новости)

"Испоручена имовина у износу већем од 9 милиона долара (603 милиона рубаља) укључује радарске станице намењене за откривање и праћење авионских објеката", саопштено је из у Министарству одбране Русије, преноси Интерфакс.

Ова достава је извршена у циљу модернизације националних оружаних снага и у складу са споразумима између председника Русије и Таџикистана.

Програм модернизације се сматра кључним средством за повећање борбених способности савезника Руске Федерације у централноазијском региону и руског доприноса јачању таџикистанске границе, саопштило је министарство.

Оружје које је Русија испоручила требало би да повећа одбрамбени потенцијал оружаних снага Таџикистана и помогне у заштити ваздушног простора ове земље од терористичких опасности, наводи се у саопштењу.

Раније је речено да ће Русија испоручити Кини нове ракете за системе противваздушне одбране С-400 уместо раније испоручених ракета оштећених током транспорта.

Како је Индија бомбардовала теиторију Пакистана, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејство руских ПВО система

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА