Најновије

Хитно прекинут састанак Трампа и Кима! (ВИДЕО)

Самит председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна се завршио раније него што је планирано. Председничке колоне возила двојице лидера напустиле су хотел у коме су одржани преговори. "Камен спотицања", како преносе агенције, биле су санкције које су САД увеле Северној Кореји због нуклеаризације, и од којих очигледно Трамп не жели да одустане.

Самит Доналда Трампа и Ким Џонг Уна у главном граду Вијетнама, Ханоју (Фото: Јутјуб)

Када су Трампа новинари питали да ли је он био тај који је прекинуо састанак, он је одговорио:

- Нећу да кажем да ли је то била моја одлука, јер какве то везе има сада. Али, наставићемо везу.

- Сада смо одлучили да ништа не потписујемо, видећемо како ће ићи. Ким је одличан момак и Северна Кореја има огроман потенцијал. Санкције ће остати и даље, ништа нисмо дали. Северна Кореја жели да им укинемо санкције, али није учинила довољно. Северна Кореја је била спремна да денуклеаризује нека подручја, али САД нису биле спремне да укину санкције због тога. Ким има своју визију, а она није баш као наша. Одлучили смо да одшетамо од споразума за сада, видећемо шта ће бити даље - казао је Трамп на конференцији за медије, одржаној два сата раније због прекидања састанка. 

Он је рекао да је на савет државног секретара Мајка Помпеа одлучио да не потпише никакав споразум овог пута.

- Направили смо велики напредак, али нисмо стигли до онога што има смисла за САД. Ким није урадио све што смо тражили од њега, није био спреман. Али, оптимистичан сам, направићемо напредак и испунити циљ да денуклеаризујемо Северну Кореју и учинимо грађане целог света безбедним - рекао је Помпео. 

Трамп је рекао и да му је Ким обећао да неће више тестирати нуклеарно оружје и да му он верује.  Двојица лидера одржала су свој други састанак у четвртак ујутру у хотелу Метропол Ханој.

Путин стиже у Кијев. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: B92, Blic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Други састанак Доналда Трампа и Ким Џонг Уна у Ханоју

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА