Најновије

ЈЕЗИВО! ДОБРО ЧУВАЈТЕ ДЕЦУ! Они су одлежали затворске казне, а сада поново слободно шетају!

У Србији постоји 96 регистрованих педофила, а 37 их је одлежало затворске казне и тренутно се налазе на слободи. Они који су на слободи су под посебним режимом који за циљ има да спречи понављање злочина, указују подаци Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде који су достављени "Политици".

Девојчица (Фото: Pixabay)

- Управа за извршење кривичних санкција води и посебну евиденцију о осуђеницима по овом закону. Правилник о вођењу регистра донет је у септембру 2015. године. Тренутно је 96 особа уписано у регистар, који садржи име и презиме осуђеног, матични број, адресу, податке о запослењу, информације од значаја за физичко препознавање осуђеног (урођене знаке и тетоваже) – кажу у Управи.

- Такође, регистар садржи и фотографије, податке о кривичном делу и казни на коју је осуђен, о правним последицама осуде, о спровођењу посебних мера прописаних законом, као и ДНК профил осуђеног - наводе у Управи. 

Подаци из посебне евиденције воде се трајно и не могу се брисати, а за евидентиране не постоји могућност ублажавања казне, нити условног отпуста, а злочини не застаревају. За осуђене педофиле важи обавеза јављања полицији и Управи за извршење кривичних санкција, односно повереничкој канцеларији која се бави спроводјењем и контролом посебних мера из Маријиног закона који је усвојен 2013. године. 

Закон је назван по девојчици Марији Јовановић, жртви педофила Младена Огулинца, који је осмогодишњу девојчицу силовао и убио 2010. године. Педофили, након што издрже затворску казну, дужни су да се јављају полицији и поверенику сваког месеца, најаксније до 15. у месецу. Уколико то не раде, повереник обавештава суд.

Неда Арнерић у Ургентном центру. Пронађена на поду свог стана са гомилом лекова. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика, B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прича о педофилима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА