Најновије

Потрага за Емилијаном Салом: Пронађено тело у олупини (ВИДЕО)

Појавио се снимак срушеног авиона који је потонуо недалеко од острва Гернзи. Тело је пронађено у олупини авиона у коме су били фудбалер Емилијано Сала и пилот Дејвид Иботсон. 

Емилијано Сала (Фото: Јутјуб)

Током потраге у недељу за авионом који је нестао пре две недеље, пронађена је олупина авиона Пајпер Малибу недалеко од острва Гернзи. Агенција за истраживање авионских несрећа потврдила је у понедељак ујутру да је олупина пронађена. Тренутно се разматрају даљи кораци у овој истрази.  Већи део олупине авиона, који је нестао 21. јануара, пронађен је у недељу ујутру током истраге коју је иницирала породица фудбалера. 

У авиону су се налазили аргентински нападач Емилијано Сала (28) и пилот Дејвид Иботсон (59), а били су а путу од Нанта на северо-западу Француске до Кардифа, где је Сала требало да игра, након потписивања уговора у вредности од 15 милиона фунти са клубом Кардиф Сити. У саопштењу које је објавила Агенција пише: "Подводно возило којим је даљински управљано извршило је детаљну претагу морског дна, али сем већег дела олупине, нису нађени остаци авиона. Нажалост, на снимку се види да је у олупини особа. Разматрамо даље кораке, у консултацији с породицама несталих и полицијом."  Још увек није одлучено да ли ће олупина бити извучена на копно.  Океанограф и морски биолог Дејвид Мернс потврдио је да је олупина пронађена у недељу 63 метра испод површине мора, након претраге која је трајала неколико сати.  Агент Емилијана Сале позвао је пријатеље и поштоваоце фудбалера да финансијски помогну приватну истрагу и том приликом је скупљено 371.000 евра. Мернс је понудио своју помоћ у процесу истраге. 

Заједно с Агенцијом за истраживање авионских несрећа, пловни објекат којим је управљао Мернс и још једно подводно возило претраживали су дно Енглеског канала и пронашли олупино 24 наутичке миље од острва Гернзи. Мернс је изјавио како је понудио помоћ породици Сала, након што је видео емотивно обраћање фудбалерове сестре Ромине. Рекао је: "Желели смо да пронађемо авион и драго ми је што се то догодило. Ово је први корак ка суочавању с тим што се догодило, али је начин да људи имају некакве одговоре." 

Званична потрага за преживелима обустављена је 24. јануара, након што је управник луке на острву Гернзи изјавио да су шансе да је неко преживео пад авиона "веома мале".  Јастуци из авиона су пронађени на плажи поред места Суртавил, на француском полуострву Котенин прошле недеље. Играчи фудбалског клуба из Кардифа опростили су се од свог колеге током утакмице с Борнмутом, која је одржана у суботу.

Бесни навијачи Роме оставили поруку капитену Србије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: BBC, B92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Свих 11 голова Емилијана Сале за фудбалски клуб Нант у коме је играо пре одласка у велшки Кардиф. За Кардиф никада није заиграо због авионске несреће коју није преживео.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА