Најновије

Годину дана је јео само кромпир! Остаћете без речи када будете видели шта му се десило (ВИДЕО)

Андрев Флиндерс Тејлор је пре годину дана рекао да ће прећи на исхрану која ће подразумевати свакодневно уношење само кромпира. Нико га није подржао у томе, чак су сви покушали да га одварате од те идеје.

Годину дана јео само кромпир (Фото: pixabay. com)

Ипак, он је спровео план, па је за годину дана, док је јео само кромпир, смршао 50 килограма.

Наиме, већина лекара, нутрициониста и стручњака не препоручују овакав план исхране јер сматрају да би свакодневна исхрана требало да буде уравнотежена и разноврсна. Неопходно је уношење протеина, угљених хидрата, поврћа, воћа, млечних производа и масноће.

Како је дијета успела?

Битно је да се нагласи да је Тејлор изучавао много о томе, чак се и посаветовао на крају са лекаром.

- Добијам преко 600 одсто својих дневних потреба за гвожђем и преко 400 одсто препоручених доза витамина Ц, заједно са влаканима, свега оног за што су ми говорили да ће ми недостајати - каже Тејлор.

Једино је бринуо због калцијума, којег нема много у кромпирима. Да би повећао његово уношење он је правио кромпир пире са сојиним млеком додатно обогаћеним тим минералом.

Кромпири садрже све есенцијанле аминокиселине које су неопходне за изградњу протеина и борбу са болестима, ипак конзумирање само белих кромпира ипак ће узроковати мањак витамина. Због тога је Тејлор јео и батат кромпир, који му је био један од пет оброка на дан, а богати су витаминима А, Е и Ц.

У првих месец дана овакве исхране није вежбао, али је касније почео да вози бицикл сат ипо на дан. Иако је константно јео само кромпир, каже да га и даље обожава.

- Моје здравље се само побољшава. Имао сам висок холестерол, али сада је он низак, пао ми је и крвни притисак. Сваки пут када вадим крв, налази су све бољи - каже задовољни Тејлор.

Стручњаци су рекли да његов план исхране није опасан, али није ни најздравији начин исхране.

Смршајте експресно, а све уз једну намирницу! Једноставно да нема даље! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА