Најновије

ЈУБИЛЕЈ УЗ ЉУБАВНУ ПРИЧУ: Српско позориште из Мађарске, 3. марта гостује на Сцени „Раша Плаовић“ са представом „Авала експрес“

У оквиру обележавања Недеље мађарске културе у Србији, 3 марта 2019. године у фоајеу Сцене „Раша Плаовић“ у 19 часова,  биће отворена изложба „Јоаким Вујић и два века српског позоришта“. 

Сцена из представе (Фото: Народно позориште)

Изложбе је посвећена 200 годишњици прве српске  грађанске представе одржане 1813. године у пештанској Рондели у режији оца српског позоришта Јоакима Вујића, као и поводом 20 година рада Српског позоришта у Мађарској.

Српско позориште из Мађарске ће у 20,30 на Сцени „Раша Плаовић“ извести представу „Авала експрес“, у режији Петра Милошевића.

(Фото: Народно позориште)

„Авала експрес“ је музичка драма Тамаша Чеха и Газе Беремењија, коју чине препеви  познатих мађарских уметника, извођача, композитора и глумаца, склопљени у љубавну причу. Представа је на српском језику,  а играју : Милан Рус, Габор Ленђел, Бранимир Ђорђев и Мирко Митар Кркељић.

Након Београда, следе наступи у Лазаревцу, Kраљеву, Нишу, а турнеја ће бити завршена 7. марта у Kрагујевцу, у Kњажевско-српском театру.

Прочитајте ОВДЕ све о гостовању Имануела Шипера, драматурга на великом броју пројеката колектива "Римини Протокол", и његовим бесплатним радионицама у Народном позоришту.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА