Најновије

ЛОНДОН УЦЕНИО СРБИЈУ! НЕМА ПОДЕЛЕ, САМО СТОЛИЦА У УН ЗА ПРИШТИНУ! Откривен паклени план Велике Британије

Прича о разграничењу на Косову постаје све прихватљивија за центре моћи у свету, али Лондон о тој теми не жели ни да разговара, за њега је питање такозване Републике Косово одавно решено.

Илустрација (Фото: Синхуа/ Правда)

Према сазнањима из дипломатских извора Велика Британија је још увек једина сила која чврсто стоји на ставу да нема никаквог разговора о разграничењу на Косову и да је независност јужне српске покрајине већ готова ствар.

Наиме, из Америке, конкретно са стране председника САД Доналда Трампа све чешће стижу гласови да је и подела КиМ тема на столу.

Једна од најтврђих земаља по овом питању била је Немачка, међутим и ту се ствари мењају а као доказ томе је и изјава портпарола парламентарне групе ЦДУ/ЦСУ Флоријана Хана за ДВ.

"Ако се Косово и Србија сложе да је решење у промени граница, међународна заједница би то морала да прихвати, рекао је Хан и додао:

„С променом граница се мора деловати врло пажљиво, али лично мислим да, када се две суверене државе сложе да промене заједничку границу између себе и када су у стању да сносе одговорност за то, међународна заједница би то требало да прихвати“, прокоментарисао је Хан идеју о којој би могло да се преговара у наставку дијалога Београда и Приштине. Немачка жели да се споразум две стране допуни „узајамним признавањем суверенитета“, додао је Хан.

Међутим Лондо и даље остаје при свом ставу.

Како се азнаје Лондон је донео одлуку о снажнијој подршци независном Косову.

- Након што је у Уједињеним нацијама јасно рекао да жели да се расправа о Косову заувек скине са дневног реда СБ УН, јер је то "готова ствар" Лондон је наредио својим дипломатама да агитују у свим институцијама за убрзан пријем Косова у њих. Тако је представник Велике Британије на последњем састанку земаља Квинте стопирао доношење оштрог закључка којим би се Приштина осудила за увођење антицивилизацијских такси - открива саговорник.

Према његовим речима Лондон захтева само једно, а то је признање Косова и столица у УН за Приштину.

Амбасада Велике Британије у Приштини раније је саопштила да су позиви на корекцију националних граница између Косова и Србије могу бити дестабилизирајући.

„Нормализација односа Србије и Косова пресудна је за безбедност, стабилност и просперитет обе земље, али и ширег региона. Британска Влада верује да то треба да буде основа за признавање независних и суверених држава унутар актуелних граница. Сматрамо да позиви о корекцији националних граница могу бити дестабилизирајући. Велика Британија ће наставити да подржава дијалог који се води уз посредовање ЕУ, са циљем свеобухватног и одрживог решења у корист обе земље“, писало је у том саопштењу.

“У Вашингтону сам сазнао да Вучић предаје Косово!" Како ће то извести прочитајте ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански о решењу проблема Косова и Метохије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА