Најновије

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ПАТРИЈАРХОМ: Објаснили смо му колико је тешка ситуација у којој се Србија налази

У Патријаршији је рано јутрос одржан састанак председника Србије Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић, министра спољних пословга Ивице Дачића и патријарха СПЦ Иринеја. Повод за тај састанак је Платформа за дијалог са Србијом коју је усвојила косовска скупштина.

Вучић и патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Након јутрошњег састанка, Вучић је обраћајући се медијима рекао да је насастанку пренео патријарху Иринеју шта садржи палтфома Приштине и образложио колико то опасности носи и колико је тешка ситуација у којој се Србија налази. 

"Захавалан сам патријарху и члановима Синода СПЦ, који су имали воље да ме саслушају. Ми смо донели патријарху и осталима текст палтформе коју су косовски Албанци усвојили за потребе прекида дијалога са Беогардом и упознали их са свим акцијама и шта су чинили - од неспровођења Бриселског споразума, преко такси, до палтформе која је у ствари показатељ колико неки људи желе изазивање кризе и изазивање проблема, а не решавање проблема", река је Вучић. 

Ми смо тачку по тачку, прицип по принцип образложили и рекли колико то опасности носи и колико је тешка ситуација у којој се Србија налази. 

Патријарх Спске православне цркве Иринеј рекао је да је битно да држава и црква имају исто мишљење о проблему и исто мишљење о томе како да реагују на проблем, у ситуацијама каква је сада око Косова и Метохије. 

Поглавар српске цркве рекао је новинарима, после састанка који је иницирао председник Вучић након што је Приштина донела платформу, да је разговарано о стању у земљи, посебно на Косову и Метохији, где из дана у дан постаје, како каже, ситуација све тежа. 

Нагласио је да су овакви састанци веома важни и потребни, те пожељни да буду чешћи, чим се проблеми јављају. Битно је, додао је, да заједно држава и црква траже најбоље решење и став. Данашњем састанку У Патријаршији присуствовали су и премијерка Ана Барнабић и први потпредседник владе Ивица Дачић.

Руски воз пун трофеја из Срије погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА