Најновије

ПОРУКА ЛАЗАНСКОГ ЕУ: За љубав је потребно двоје, а Србија је као девојка остављена на венчању у задњи час

Новинар, писац и војно-политички коментатор Мирослав Лазански тврди да је Србија потпуно независна од било каквог утицаја и да је ни Москва, ни Вашингтон, не могу користити за своје интересе.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански указује да велике силе имају велике интересе на свакој тачки Земљине кугле и да је очекивано да свака од њих покушава да нас употреби као свог играча.

Ако Америка каже да су њени безбедносни интереси угрожени у Зубином потоку или Лепосавићу, онда и Русија има потпуно легитиман захтев да и њени интереси буду представљени, рекао је Лазански.

С друге стране, како је подсетио, Русија подржава Србију у ситуацијама када је "нама тешко".

Иако истиче да Београд негује добре односе са Бриселом, Вашингтоном, Москвом и Пекингом, Лазански сматра да се не може игнорисати чињеница да се, у ситуацијама када је потребно изјашњавање на међународном плану, западни центри моћи изјашњавају против Србије.

- Ако ми једна страна константно контрира, и иде против мојих интереса, а друга страна ми константно помаже, ко ми је ближи онда? Хајде, чисто формално гледајући, ко је ближи? - упитао је Лазански.

Лазански мисли да пут Србије ка ЕУ није доведен у питање, али подсећа да је "за љубав потребно двоје". Он указује да Србија стално понавља "овима у Бриселу" како их воли и како хоће код њих, а онда француска министарка дође и каже да пријем Србије у ЕУ није ни у краткорочном, ни у средњорочном плану.

- И онда се осећате као девојка остављена на венчању у задњи час. Младожења није дошао - образлаже Лазански.

Откривено је како је Слободан Милошевић умро у Хагу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански: Индија или Пакистан — ко је победник

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА