Најновије

ЈЕЛ' СЕ ПЛАШИТЕ АМЕРИ? Стиже моћно појачање руској морнарици! Седам нових ратних бродова, и то није све!

Бродоградитељи планирају да предају седам нових ратних бродова, укључујући четири подморнице, и седам поправљених пловила руској морнарици 2019. године, изјавио је у уторак министар одбране Сергеј Шојгу.

Руски ратни бродови (Фото: РИА Новости)

- Године 2019., програм бродоградње предузећа интегрисаних у Уједињену бродоградилишну корпорацију (УБК) предвиђа изградњу седам ратних бродова, укључујући три подморнице на нуклеарни погон и једну дизел-електричну подморницу, и завршетак поправке седам ратних бродова и пловила - рекао је шеф одбране на састанку са бродоградитељима у Северодвинску.

- Завршетак изградње и поринуће нуклеарних подморница “Кнез Владимир” и “Казан” су приоритетни задаци за Уједињену бродоградилишну корпорацију, Севмаш и неке дизајнерске компаније. По налогу врховног команданта, цели посао мора бити завршен ове године – рекао је Шојгу.

Како је истакао министар одбране, "ови бродови ће дефинисати будуће изгледе наше подводне флоте и помоћи ће да се повећа руски одбрамбени потенцијал и ојачају његове позиције на светским океанима."

- Данас ћемо разговарати о питањима везаним за испоруку ових подморница и поправку тешке крстарице на нуклеарни погон “Адмирала Накимова” - рекао је он.

Пробудила се ИРА. Преузели су одговорност за постављање бомби у Глазгову и Лондону. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руска морнарица 2019. године

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА