Најновије

20 ГОДИНА ОД НАТО АГРЕСИЈЕ: Вучић најавио војну параду и молебан: Немојте годишњицу страдања звати "бомбардовањем"!

Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће 24. марта, молебаном и војном парадом, бити обележена 20. годишњица од почетка НАТО бомбардовања.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Прошло је 20 година од НАТО агресије на једну суверену земљу, која није вођена само бомбама из ваздуха, већ је вођена готово свим средствима - политичким, медијским - рекао је председник за РТС.

Он је истакао да није реч о бомбардовању, јер је то само технички термин, већ да је оно што се догодило била агресија на једну суверену земљу, која то ничим није заслужила, а поднела је страшне жртве.

Србија, упркос чињеници да није водила најпаметнију и најмудрију политику, ничим није заслужила то и није одговорна за НАТО агресију, а "страшно је какве је жртве имала - од мале Милице и Саре, до многих војника и полицајаца који су страдали, а који су само штитили закон".

- Ми ћемо се на достојанствен начин у вечерњим сатима тачно на годишњицу у Нишу, који је био више пута разаран, обратити грађаним. То ће бити државна манифестација, уз молебан који ће приредити патријарх Иринеј и архијереји Српске цркве - нагласио је он.

Додаје да ће пре тога бити организована војна парада у Нишу, где ће грађани моћи да виде 1.500 обучених специјалаца, опремљених и одевених по најмодернијим стандардима, осам до десет МИГ-ова 29, 19 нових хеликоптера.

- Србија озбиљно снажи, јача своју безбедност, своју сигурност. То је темељ даљег снажења наше државе - рекао је Вучић и додао да ће бити настављен програм изградње станова за припаднике војске и полиције и БИА, као и да ће се радити на повећању њихових плата.

Он је позвао Нишлије, југ и југоисток Србије да дођу да виде своју војску.

Војна операција НАТО-а против суверене Савезне Републике Југославије је претворилa Алијансу у главну опасност за безбедност у свету, а некажњавање одговорних довело је до нових трагедија у Сирији, Ираку и Либији, саопштио је Савет федерације Русије. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Ртс/Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Ако хоћете да разговарате, онда не закуцавате позицију.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА