Најновије

АЛИЈАНСА ЈЕ ЗЛОЧИНАЦ: Русија усвојила документ о НАТО бомбардовању Југославије! Некажњавање довело до нових трагедија!(ВИДЕО)

Војна операција НАТО-а против суверене Савезне Републике Југославије је претворилa Алијансу у главну опасност за безбедност у свету, а некажњавање одговорних довело је до нових трагедија у Сирији, Ираку и Либији, саопштио је Савет федерације Русије.

Константин Косачев на Савету Федерације Русије (Фото: Јутјуб)

Како се наводи у документу који је Горњи дом руског парламента усвојио поводом предстојеће 20. годишњице од почетка војне агресије против СРЈ, та војна операција одразила се на даљи развој узајамних односа европских држава и негативно се одразила на њихово међусобно поверење.

Нажалост, истиче се, лекције нису научене и НАТО је наставио да користи војну силу на друге суверене државе – Ирак, Либију и Сирију, а данас исто прети и Венецуели, Куби и Никарагви.

Руски сенатори подсећају да је НАТО у бомбардовању Југославије користио муницију пуњену осиромашеним уранијумом, што је узроковало многобројне жртве међу цивилима.

Поред тога, признање независности Косова, које је уследило 2008. године од читавог низа земаља Запада, представљало је само наставак онога што је започео НАТО – подршку сепаратизму и конфликту на територији бивше Југославије.

Из Савета федерације Русије тврде и да је фактичко отцепљење Косова и Метохије преседан у међународним односима, који је крајње закомпликовао решавање постојећих конфликата у питању непризнатих држава, поготову ако се у обзир узме чињеница да се у Молдавији, Грузији и Украјини Запад понаша потпуно супротно.

Додаје се и да војна операција чланица НАТО-а представља акт агресије против суверене државе, стога би иницијаторе овог злочина требало позвати на одговорност. С тим у вези, Савет федерације Русије позвао је парламенте држава широм света, али и међународне организације попут УН, ЗНД, ОДКБ, ОЕБС и Европски парламент да осуде агресију Алијансе против СРЈ и предузму све кораке како би се санирале последице.

Прочитајте ОВДЕ како ће то Харадинај заузети Трепчу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА