Најновије

КОМАНДАНТ КФОРА: Без назнака могућих инцидената, не знамо за план

Кфор није упознат са било каквим планом, о којем се у среду спекулисало у појединим медијима, о наводној намери Приштине да упадне на север Косова и преузме “Трепчу”, тврди портпарол Кфора Вићенцо Грасо.

Он такође истиче да је ситуација на Косову под контролом и да нема назнака могућих инцидената.

Поводом писања медија да је Кфор упознат са планом Приштине, та војна мисија позива све да се, како наводи Грасо, уздрже од изазивања беспотребних тензија пласирањем непроверених информација, које изазивају неосновану забринутост међу становништвом.

На питање како ће Кфор деловати у случају упада наоружаних снага на север КиМ, Грасо је кратко навео да Кфор одржава сталне и добре односе са свим безбедносним чиниоцима на Косову, као и са Војском Србије, како би спречио било какву неочекивану акцију или догађај.

“Кфор је у потпуности посвећен извршавању свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности како би гарантовао безбедност и сигурност за све људе на Косову. КФОР ради на спречавању и спреман је да интервенише у случају било каквог угрожавања безбедности”, додао је Грасо.

Он је указао да је безбедносна ситуација на КиМ под контролом и да нема назнака могућих инцидената.

“Забринутост изазива само актуелна реторика, јер она ствара окружење у којем један изоловани инцидент може да ескалира. КФОР апелује на све јавне говорнике и медије да буду пажљиви, како својим речима не би изазвали далекосежније последице”, навео је Грасо.

Прочитајте ОВДЕ шта се све дешавало пре овог обраћања.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

КФОР распоредио снаге на Косову: Морамо бити спремни за деловање.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА