Најновије

КОМЕ ЈЕ СВЕ ЗАБРАЊЕНО ДА ГОВОРИ НА ПРОТЕСТИМА У СРБИЈИ? Иницијатори демонстрација на црној листи

Неколико иницијатора грађанских протеста нашло се на листи оних којима организатори сада бране да говоре, укључујући Татјану Мацуру, Марка Видојковића и Николу Коју.

Протест у Београду (Фото: Јутјуб)

Бивша чланица покрета Доста је било и актуелна чланица председништва новоформиране Странке модерне Србије Татјана Мацура тврди да јој је отказан позив да говори на протесту 1 од 5 милиона на интервенцију људи из Савеза за Србију.

Она је у саопштењу навела да је 4. марта обавештена да ће се обратити у Панчеву на протесту 15. марта, међутим, јуче јој је саопштено да се то неће догодити.

Мацура каже да је злоупотреба грађанских протеста недопустива, мешање у рад и избор говорника локалним организационим одборима и интервенције - погубне за опстанак енергије која се акумулирала.

"Број грађана на улицама је неколико пута мањи данас него што је то било на почетку, а највећу одговорност за такав пад сносе они који централизују, (пре)уређују, као и они који политички својатају протесте", рекла је Мацура.

Писац Марко Видојковић написао је у тексту за сајт 6yка да се често одазивао позивима организатора протеста да држи говоре, као и да је три пута доживео непријатности, од организатора протеста који нису желели да се он обрати окупљеним грађанима.

Видојковић је уз псовке критиковао све "који учествују у протестима, а нису им мета напредњаци, већ остали борци" против власти и којима је страначки или интерес његове групе грађана изнад демонтирања Вучићевог режима".

Глумац Никола Којо огласио се на свом Твитеру поручивши организаторима да могу да покушају да га спрече да говори.

"Е па господо из СзС, ја говорим у петак. Дођите да ме спречите. Ускоро ће и Марко. Видимо се!", написао је Којо алудирајући, вероватно, на Марка Видојковића.

Шта је Јутка поручио опозицији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Никола Којо у Смедереву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА