Најновије

МИЛО ЧЕСТИТАО ШИПТАРИМА КОЈИ СУ ВИКАЛИ ''УЧК'' У ТУЗИМА: Националне идеје су у моди у ЦГ

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да власник Атлас групе Душко Кнежевић, за ким је СДТ расписао црвену Интерполову потерницу, и Демократски фронт имају исти интерес – да изгори архива специјалног тужиоца.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

- Није Кнежевић проблем ни опозиције ни власти, он је највећи проблем сам себи. Није тачно да је Душко Кнежевић успео да корумпира црногорско друштво. Он је очигледно човек, према властитом признању, који је починио одређене сумњиве послове и који је свестан да је под истрагом и вероватно пред оптужницом. Тражио је помоћ и од мене да не буде процесуиран. Након што је добио логичан одговор да у Црној Гори данас не постоји тај политички ауторитет који ће суду, или тужиоцима наредити шта и како да раде, он је одлучио да побегне из Црне Горе и да свој случај пребаци са правног на политички терен, казао је Ђукановић за национални Јавни сервис, додајући да је Интерпол прихватио потерницу из Црне Горе.

- Ако ме питате како је побегао, то је питање о којем бисмо могли да разгварамо, али плашим се да не бих могао да вам данм онај одговор који би јавности морали да дају они позванији државни органи који су можда недовољном синхронизацијом допринели да настане један вакуум у којем је онај који је био пред подизањем оптужнице ипак успео да побегне, казао је Ђукановић.

Он је поновио да банкарску картицу какву је имао Атлас банци има и у другим банкама.

- Не зам шта доноси статус ВИП картице. Ако такве картице постоје, сигурно нисам никад био њихов корисник, рекао је Ђукановић, додајући да Душко Кнежевић није његов пријатељ. 

- Кнежевић данас има исти интерес који има и Демократски фронт, а то је да изгори архива специјалног тужиоца, дакле револуцију. Његова мисија је да облати целу Црну Гору.

Председник се дотакао и грађанских протеста и једног од захтева да поднесе оставку.

- Наравно да оставку нећу поднети, поручио је Ђукановић, оцењујући да протести против власти нису грађански, већ политички јер иза њих стоје опозиционе партије са јасним политичким идејама.

Он сматра да је специјални тужилац Миливоје Катнић несумњиво у праву, када каже да су протести повезани са тим што се приближава пресуда оптуженима у случају за покушај тероризма на дан избора 2016.

- Међу учесницима протеста имате читав конгломерат политичких интереса, а један од важнијих је и тај интерес ДФ-а, који желе да побегну од одговорности. Зар мислите да је могуће побећи од одговорности? За здравље црногорске демократије важно је да смо показали да смо у стању да имамо демократски однос. Очигледан је страх код једног дела опозиције и ја мислим да се они сада уздају у револуцију. Ко се узда у то, танки су му аргументи. Ми смо данас у финалу једног регуларног судског поступка. Не радујем се ничијој кривичној одговорности, али ако неко себи да за право да зарад свог интереса угрожава грађанску сигурност, с тим не може бити интереса, поручио је Ђукановић.

Славље у Тузима

Очигледно је да су данас у моди, не само у Црној Гори, националне идеје. То није карактеристика само Црне Горе, већ и шире. Дошао је, условно речено, тренутак када су Тузи добиле Општину и када су националне партије осетиле шансу да преузму одговорност за управљање општином. То је легитимно. Други део приче су грешке владајуће коалиције на државном нивоу, зашто нису направиле корак више да представе супериорност своје политичке понуде. Имали смо регуларан процес и ја честитам победничкој коалицији и верујем да ће то ићи у прилог црногорској мултиетничкој стабилности. Нема говора о угрожености црногорске државе, категоричан је Ђукановић.

Подсећамо да су присталице Албанске коалиције, која је победила на локалним изборима у Тузима, током славља узвикивале име терористичке организације ОВК.

Снимке који руше случај '’Државни удар'’ можете погледати ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОВК у Тузима

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА