Најновије

СУД ЈЕ ОВИМ ПОТЕЗОМ ДОКАЗАО ДА ЈЕ ПРОЦЕС МОНТИРАН: Одбили доказе који разоткривају истину

Поводом дописа Специјалног државног тужиоца и достављених снимака непосредно пре почетка данашњег претреса судско веће је заузело исти став као и јуче када је снимке доставила одбрана и није их прихватила.

Виши суд у Подгорици (Фото: Фејсбук)

- Након што је доказни поступак завршен не могу се предлагати нови докази. У овој фази кривичног поступка није предвиђено отварање допуне доказног поступка већ је то једино могуће након изношења завршних речи, казала је судија Сузана Мугоша, која је позвала оптужене да ангажују друге адвокате с обзиром на то да им одбрана није обавезна јер су, како је навела, њихови браниоци напустили суђење без одобрења суда и нису се појавили у судници ни након позива на данашњи претрес.

Пре почетка суду је достављен поднесак од стране оптужене Бранке Милић у којем наводи да не даје сагласност да је адвокати бране, све док веће не одлучи о достављеним снимцима одбране, сматрајући да се ради о кључним доказима у овом поступку.

- Суд се не може на овај начин уцењивати, нити ће се дозволити такав вид уцене. Пошто се ради о оптуженој којој се суди у одсуству веће ће списе предмета доставити председнику суда ради постављања браниоца по службеној дужности, казала је Мугоша, након чега је прекинула претрес и најавила наставак за петак у 11 сати. 

На јучерашње снимке у којима сведок сарадник Саша Синђелић оповргава све оно што се налази у доказном поступку процеса за покушај тероризма на дан избора у Црној Гори 2016.године, за које је одбрана оптужених сматрала да суд треба да се изјасни пре почетка завршних речи, данас је одговорило тужилаштво са "њихова" два видео и аудио снимка и изјавама Синђелића који иду у прилог оптужници. Један је објављен на порталу Аналитика под називом "Кад БИА прети" а други, аудио снимак на порталу Стандард.

Претресу су присуствовали оптужени лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, док се у судници нису појавили адвокати Дражен Медојевић, Мироје Јовановић, Душан Радосављевић, Никола Медојевић и Никола Булатовић.

Наведене снимке можете погледати ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мандић и Кнежевић о крају процеса '’Државни удар'’

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА