Најновије

СУСРЕТ ЂУКАНОВИЋА ТАДИЋА И МЕСИЋА: ''НАТО је врхунац цивилизације''

У Бакуу, престоници Азербејџана, одржан је скуп посвећен међународним кризама, руковођењем у тим ситуацијама и глобалним покретима.

НАТО цивилизација (Фото: Јутјуб)

Пише: Иван Милошевић

Лидер ДПС-а је данас у Бакуу одржао глобалистичко бесмислено предавање и на основу тога постао велика звезда тога скупа. Тај скуп је био посвећен међународним кризама, руковођењем у тим ситуацијама и глобалним покретима. Поред Ђукановића у престоници Азербејџана окупили су се и председници бивших југословенских република, попут Бориса Тадића, Стјепана Месића и осталих ју-личности.

Ђукановић не би био Ђукановић да није извалио једну небулозу коју ваља прибележити, јер ваљда ће једном некада нашег врховног вођу над вођама неко питати шта је он то причао и ко му је то рекао да каже. Наиме, он је НАТО прогласио једним од највећих цивилизацијских достигнућа након Другог светског рата!

'’Да би и даље била један од креатора светске политике, да би била конкурентна и да би остала у великој игри, Европа мора бити уједињена на целом свом континенту, са изграђеним имунитетом на популизам и национализам било ког предзнака, дајући тако смер прогресивним светским токовима. На тај начин ће Европа допринети да се очува евроатлантизам као једно од највећих цивилизацијских светских достигнућа након Другог светског рата“, казао је Ђукановић.

Мислим да ово за НАТО није рекао ни Роналд Реган, Весли Кларк и Јенс Столтенберг заједно и задњој двојици без пардона је непријатно због тога и вероватно ће саветовати Мила да мало смањи доживљај. Надамо се да их неће послушати и да ће наставити да прича што прича, како би коначно и овима у свету постало јасно са ким имају посла и што пре га искључили из свога друштва. 

Ништа мања небулоза је и она о Берлинском зиду.

'’Кад погледамо данашњу европску и светску сцену, односе великих сила, односе Русије и НАТО, Русије и Европске уније, Истока и Запада, као да се намеће питање: да ли је тај зид стварно порушен. Или је он још увек у нашим главама“, додао је Ђукановић.

Овим речима лидер ДПС-а као да је описао све оно што се дешава у његовој глави. Вероватно у Европи нема лидера једне странке попут Ђукановића који је своје политичко и остало царство изградио баш на Берлинском зиду. Он за домаћу употребу још увек употребљава комунистичке термине, а његови пулени, једини на Балкану, подижу споменик Брозу.

И сад Ђукановић држи предавање о томе и некога саветује да поруши те зидове које он у Црној Гори бетонира већ деценијама. Нема шта, лидер ДПС-а је потпуно изгубио политички компас, па сматра да пароле за домађу употребу може да продаје и на светској сцени. И што је најапсурдније ове глобалне небулозе учесници форума су поздравили громким аплаузом. Ко је ту луд, збуњен и ненормалан, велико је питање? 

Како су Руси насанкали Гваида и САД, погледајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трамп о бомбардовању СРЈ 1999.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА