Најновије

ВАЦИЋ: Бриселски споразум политички, правно и морално је мртав и држава мора да обустави преговоре!

Све је приметнија политичка непринцијелност Запада против конструктивне државне политике Београда! Од када су албански сепаратисти отворено зауставили преговарачки процес у Бриселу, нишан критике америчких и европских званичника и даље је уперен на српску страну. 

Миша Вацић (Фото: Срспка десница)

Пише: Миша Вацић

Као лидер Српске деснице сматрам да је Бриселски споразум политички, правно и морално мртав и држава мора обуставити преговоре у датом оквиру. Дијалог Београда и привремених институција у покрајини замишљен је да донесе решење које не би у потпуности задовољило обе стране но дошло би се до дугорочног решења за Косово и Метохију. Питам се чему преговори када само српска страна испуњава све своје обавезе ради смиривања сложене ситуације док албанска страна чини све супротно? Дрско понашање дојучерашњих терориста наилази на лицемерно одобравање Запада и урушава наде искрено заинтересованих страна за дугорочну стабилност региона. 

Формирање тзв.косовске војске, увођење такси од 100% на робу из централне Србије и нова албанска „платформа“ директно крши међународно право, негира сваки постулат Бриселског споразума и дрско провоцира државу Србију. Понашање сецесиониста данас ме подсећа на догађаје из недавне прошлости када су НАТО и тзв.ОВК почетком 1999.године покренули илегалну агресију на суверену Србију! 

Сукоб је резултирао резолуцијом 1244 СБ УН чиме је Космет дефинисан као суверени део Србије те означио слом албанске и НАТО политике у међународном смислу. Служећи се прљавим методама, паравојне и криминалне структуре албанских екстремиста извршиле су масовни погром српског становништва већ у марту 2004.године. Прогони српског становништва, убиства,пљачке имовине и уништавање верских објеката су остали некажњени од међународног фактора на КиМ! 

Српска десница упозорава  на најскорије уплитање албанских сецесиониста у политички живот централне Србије! „Делегација косовске Владе“ долази у Рашку област како би подржала „аутономију Санџака“ и тиме додатно дестабилизовала домаћу политичку сцену пред догађаје везане за проблем Косова и Метохије. Српска десница се бори за јединство свих српских политичких фактора и хитан повратак преговора под окриље УН!

Недопустиво је да прозападни „Савез за Србију“ сврстава у своје редове лидера екстремистичке СДА Сулејмана Угљанина, заговорника комадања српске државе и пријатеља терористичких вођа из Приштине. Након трагичних искустава са сецесионистима и њиховим иностраним менторима, држава мора адекватно спречити нова понижења! Уверен сам да уз своју државу и СПЦ у заштити националних интереса стоји највећи део патриотских грађана од којих наши непријатељи највише и стрепе. Догодине у Призрену!

Четири дуге године траје лет хеликоптера који је завио у црно не само породице страдалих, него и моралност и правду у Србији. Прочитајте ОВДЕ колумну пилота Срете Малиновића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миша Вацић - Стране службе припремају специјални рат против српског народа!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА