Најновије

ОД КОВРЏАВОГ ДЕЧАКА ДО ТЕРОРИСТЕ! Ко је Брентон Тарант, убица 49 људи на Новом Зеланду! (ВИДЕО)

Аустралијанац идентификован као Брентон Тарант (28), починилац терористичког напада на две џамије у Новом Зеланду у којем је убијено најмање 49 особа, док је више десетина повређено, детињство је провео у Графтону, малом граду на северу Новог Јужног Велса у Аустралији.

Напад на Новом Зеланду (Фото: Јутјуб)

Његов отац је био професионални спортиста који је иза себе имао 75 триатлона, а умро је од рака 2010. са само 49 година.  Тарант је похађао локалну средњу школу, а потом се 2009. запослио као лични тренер у фитнес центру Биг Ривер Џим где је радио до 2011. Шефица теретане Рејси Греј изјавила је са TВ мрежу Еј-Би-Си (ABC) да је био јако дисциплинован, хранио се здраво и строго поштовао режим вежбања, а када је дао отказ путовао је светом.

- Био је јако предан вежбању, али и учењу других. Сам се посветио теретани да би добио дозволу за личног тренера и тренирао друге. Био је јако добар у томе. А кад кажем да је био предан, био је предан пуно више од осталих људи. У теретани је проводио пуно времена, дизао тегове.

Учествовао је у програму бесплатне физичке активности за сиромашнију децу у заједници и то га је веома радовало - испричала је Греј, пенео је загребачки Јутарњи лист. Додала је да никад није причала с њим о политичким или верским ставовима, те да га није никад чула да другима прича о томе.

- Из уопштених разговора о животу које смо водили, није ми се чинио као неко ко има есктремне ставове нити било какав инитерес у томе. Али знам да је пуно путовао откако је напустио Графтон. Ишао је на друге континенте. Знам да је био у разним земљама и доживљавао разна искуства па бих рекла да се на тим путовањима њему нешто догодило - навела је Греј.

Боравио је у Европи, а обишао је југоисточну и источну Азију. Између осталог био је у Северној Кореји где се фотографирао позирајући с групом туриста. Описао се као "обичан бели мушкарац из обичне, радничке породице с ниским примањима".  На породичној фотографији, коју су објавили аустралијски медији, Брентон је још беба с плавом коврџавом косом, у татином наручју. Греј је открила и да му је отац умро када је Брентон завршавао средњу школу, а од ближе породице има мајку и сестру. Аустралијски премијер Скот Морисон потврдио је раније данас да је Тарант држављанин Аустралије и описао га као насилног, екстремно десног терористу. 

Какве везе са нападом на Новом Зеланду има Србија? Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У терористичком нападу убијено 49 људи

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА