Најновије

РАТНО СТАЊЕ У ПАРИЗУ: Жути прслуци запалили банку и напали камион жандармерије! Полиција одговорила сузавцем и воденим топовима(ВИДЕО)

Најмање 44 особе ухапшене су у најновијим протестима "Жутих прслука" у Паризу, а приликом сукоба са полицијом.

Париз гори (Фото: Јутјуб)

На мети учесника протеста поново су биле луксузне продавнице недалеко од Тријумфалне капије, а до сукоба с полицијом дошло је када су демонстранти почели да бацају димне бомбе и каменице на полицајце на Јелисејским пољима, као и да каменицама гађају полицијска возила, преноси АП.

Полиција је употребила водене топове како би растерала најагресивније протестанте који су се налазили измедју продавница "Картије" и "Мон Блан", а употребљен је и сузавац.

Демонстранти су палили гуме од аутомобила и разбијали излоге, пре свега луксузних радњи као што су "Кензо" и "Лакост".

Ово је 18. недеља како се одржавају протести "Жутих прслука" против политике председника Емануела Макрона, а овог викенда у главном граду Француске распоређено је више полицијских кордона и затворено је неколико улица на десној обали Сене.

Француски министар унутрашњих послова Кристофер Кастанер огласио се путем Твитера, на коме је написао да су учесници протеста ту да би изазивали насиље и правили хаос.

Око пет хиљада припадника украјинске ултранационалистичке организације Национални корпус се окупило у центру Кијева на протесту против актуелног председника Петра Порошенка. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА