Најновије

СТИГЛА ПОЛИЦИЈА! ОБРАДОВИЋ КАЖЕ: Нећемо изаћи из РТС док не добијемо гостовање! Речено нам је да ће нас избацити....(ВИДЕО)

Грађани су након окупљања на платоу испред Филозофског факултета у Београду, на још једном протесту "Један од пет милиона", кренули у протестну шетњу. Они су, како су и најавили, блокирали улаз у зграду РТС, а један број демонстраната, предвођен лидером Покрета Двери Бошком Обрадовићем, ушао је у просторије јавног сервиса. Стигла је и полиција.

Протест испред РТС (Фото: Фејсбук/Принтскрин)

Присутни су припадници Жандармерије. За сада не реагују.  Обрадовић каже да је Драган Бујошевић одбио захтев да се организатори ванредно укључе у програм РТС и додаје да остају.

Обрадовић је рекао да моле три месеца да се појаве у програму, али да се то није десило. Представници обезбеђења стали су уз свој народ и пустили народ, навео је и додао - нећемо да рушимо, да крадемо. "Тражимо малу ствар  - ванредно укључење и да представник организатора протеста учествује у том ванредном укључењу, не политичари или посланици", рекиао је лидер Двери. Рекао је да након тога одмах излазе, да ће лично проверити да ли су сви изашли.

Организатори кажу да су ту да би пружили подршку радницима, који не смеју да их пусте у Дневник. "Пусте нас два минута, без помињања говорника", навела је једна једна од организаторки која се обратила мегафоном. "Желимо да се наш глас чује уживо, и желимо пет минута у Дневнику и да дате исти простор, једнак, свим политичким представницима", додала је.

Унутра је ушао и један од лидера СзС Драган Ђилас.

Демонстранти су испред РТС блокирали оба улаза у зграду и кажу да ће ту остати два сата, а организују и "Дневник слободне Србије". Репортерка Н1 јавља да се може видети да су светла у згради РТС погашена, да светле она иза прозора пар просторија на последњем спрату.

На протесту је, пре шетње, говорио потпредседник Народне странке и драматург Синиша Ковачевић, који је рекао да Београђани живе у Лудограду у ком се Нова година слави од августа марта. Једино решење за Косово је да Вучић оде, навео је Ковачевић. Он је грађане позвао не у шетњу, већ у "марш до слободе". Грађани носе транспаренте "Хоћемо дрвеће, нећемо гондолу", "Шетамо за здравију природу и друштво"…

Колегијум Радио-телевизије Србије оценио је раније да блокадом зграде РТС-а организатори "прелазе границу која постоји између легитимног протеста и нелегитимног притиска на све запослене у Јавном сервису". На то је одмах затим стигао одговор организатора протеста, који су навели да то није притисак на запослене, већ на руководство јавног сервиса.

Прочитајте ОВДЕ како ће масакр у Крајстчерчу злоупотребити против Срба и долазећих снага Европе!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА