Најновије

СВИ КОЈИ СУ УПАЛИ У ЗГРАДУ ЋЕ КРИВИЧНО ОДГОВАРАТИ: Стефановић каже да су молили да не буде насиља

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић вечерас је на ванредној конференцији за медије поручио да ће држава на вечерашње насиље морати да одговори и да ће свако ко је упао у зграду РТС-а да кривично одговара, па је позвао демонстранте да мирно напусте зграду.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да је очигледно да је данашњи скуп Савеза за Србију изазвао велику нервозу и да се она пренела у једину ствар за коју су молили да се не догоди, а то је насиље.

- Насиље се догодило у веома тешком облику, они су демолирали улаз у зграду РТС-а, један број људи је ушао унутра, претили су новинарима и претили су на сваком месту. Нажалост, ово је преузело облик који није смело. Свако окупљање је дозвољено, али уз претње, насиље, застрашивање и нападе на новинаре је нешто што у нашој земљи не сме да се догоди - рекао је Стефановић.

Он је прецизирао да број људи који протестују је сваки пут све мањи и да је то вечерас посебно засметало, па је реаговано на насиљем.

- Позивамо све да прекину са кршењем закона и да напусте зграду РТС-а - прецизирао је Стефановић.

Конференција је хитно заказана након што су лидер Двери Бошко Обрадовић, једна од организаторки протеста "1 од 5 милиона" Јелена Анасоновић и група грађана упали у зграду РТС-а захтевајући да гостују у Дневнику 2.

Министар одбране Александар Вулин најавио је да ће се председник Србије Александар Вучић сутра обратити јавности.

- Они су спремни да ураде било шта да би отели парче власти. Ово није политика већ насиље. Држава ће радити свој посао. Председник Вучћ обратиће се сутра у току дана. Неће бити насиља, само закон који се спроводи и који је исти за све - рекао је он.

Прочитајте ОВДЕ све о овом догађају, погледајте снимке кошкања народа са жандармеријом.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стефановић о ситуацији у земљи и шта ће урадити поводом безбедоносног погоршања.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА