Најновије

НИЈЕ ЗА БАЦАЊЕ: Како су Индуси на бази тенка Т-55 направили тешки транспортер Tarmour (ФОТО)

Држава која је један од највећих купаца наоружања у целом свету, нема тај луксуз да се одрекне поузданих 55-ица. Наиме, индијски конструктори су одлучили да их не секу у старо гвожђе, него да их претворе у врло функционалне оклопне борбене транспортере.

Т 55 (Фото: РИА)

Модернизована оклопна „грдосија“ је добила назив Tarmour. Наиме, када се овај транспортер посматра са спољне стране, одмах се види да је у питању габаритније возило од популарне 55-ице. Код Tarmourа је знатно увећан ниво оклопне заштите. У његовој конструкцији је примењен вишеслојни оклоп, који може да заустави погодак већине кумулативних противоклопних пројектила- преноси интернет портал РГ.

Индијски конструктори су заштитили и горњу пројекцију возила, тако што су додали масивне заштитне контејнере који су укопљени на шасију тенка Т-55. Бочне странице Tarmourа су ојачане противкумулативним решеткама које су посебно ефикасне против ручних противтенковских бацача.

Оклопни транспортер је наоружан тешким митраљезом у калибру 12.7мм, са којим се управља из возила помоћу даљинску управљиве станице. Поред основног наоружања, ту се налазе и бацачи димних кутија (2х3) које служе за стварање непрозирног аеросолног облака у циљу прикривања возила.

Ове измене су знатно повећале масу оклопног возила Tarmour, у односу на основни борбени тенк Т-55. У односу на 55-ицу Tarmour је тежи за готово 10 тона (Т-55 36,6 тона/ Tarmour 45 тона). Ово је захтевало промену главног погона на возилу, да би се задржале брзинске карактеристике оклопног средства.

Стари дизел мотор В-55 снаге 580 коњских снага, замењен је америчким мотором 8V92TA који генерише 850 коњских снага. Овај мотор обезбеђује тешком транспортеру да оствари максималну брзину од 50 км/час. Са пуним резервоаром Tarmour може да савлада дистанцу од 400км. Капацитет оклопног транспортера је 11 људи.

И то није све. На бази овог транспортера Индусу планирају и развој читавог низа возила посебне намене.

Американци признали да је „Калашњиков“ најбоље оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА