Најновије

Познати о самохраном родитељству: "Нисам хтела да трпим насиље од стране мужа и његове породице! (ВИДЕО)

Како изгледа живот самохраних мајки? Који су су страхови, а који изазови са којима се сусрећу жене које саме одгаајају децу? Како детету бити и мајка и отац у исто време, само су нека од питања која муче многе!

Фото-Јутјуб

Глумица Катарина Стојановић и списатељица Сања Трифуновић Хибловић су потпуно искрено проговориле о овој теми у емисији  „Лично“ која се сваке недеље емитује на каналу „Хелмкаст“.

Прва емисија под називом „Друштво нема слуха за самохране мајке“ чији је аутор и водитељ Марија Гојковић покренула је ову још увек табу тему за наше друштво, а две познате гошће су откриле како су се саме носиле са одгајањем деце.

Катарина је нагласила да је као веома млада окончала свој брак јер није хтела да трпи насиље, ни физичко ни психичко и да није имала ничију подршку. Упркос  томе била је храбра и успела да се избори и за своје дете и за посао иако је подршка оца њеног детета изостала.

Она је истакла да жене остају често у заједници „због деце“, али да су то само изговори. 

Ауторка романа,  „Загрли себе и свој живот“, Сања,  је испричала да је такође веома млада постала самохрана мајка и да се запутила са малим дететом у Италију и после пуно почетничких мука, без знања језика и уз мењање послова, успела да се снађе. Ту јој се десило и да други пут постала самохрана мама, али она није престала да верује у љубав упркос свему.

Катарина је причала о потешкоћама са којима се сусретала док је морала да ради и одгаја дете, као и да данас на глумачкој сцени много тога функционише преко везе.

Са друге стране Сања је водила више него занимљив живот и то у циркусу где је са собом водила дете и селила се из места у месту, ал прво што је сваки пут урадила било је да упише ћерку у школу, како би могла редовно да похађа наставу.

Ове две храбре жене откриле су своју интиму како би скренуле пажњу на проблеме самохраних мајки, као што су не разумевање околине, послодаваца и изостанак подршке друштва.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА