Најновије

РАДИКАЛИ НАПАЛИ СНС: Ево ко је све и како уништавао здравство

Савет за здравство Београдског окружног одбора Српске радикалне странке овим путем алармира јавност о уоченим неправилностима исплата личних доходака здравственим радницима након најављеног повећања плата у здравству.

Клинички центар Београд (Фото: Јутјуб)

'’У медијима је славодобитно најављено повећање плата здравственим радницима у распону од 10 до 12 процената, а у пракси је то исказано 2 до 3 одсто мање јер се по нашим сазнањима врше махинације са минулим радом запослених'’, речено је у саопштењу СРС.

Наиме, ако је на пример неко радио у Дому здравља, па прешао на радно место у неки од клиничких центара у минули рад му се рачуна искључиво само оно време када је био запослен у Клиничком центру, иако установа добија нормално увећану плату од Фонда и минулог рада које запослено лице има према евиденцији Фонда, додају радикали.

'’Слична ситуација је и са лекарима којима се специјализације више не рачунају као минули рад него као едукација те им се за тај износ умањује исплата регуларно повећане плате, док износ који је умањен остаје у каси здравствене установе. Основано сумњамо да се од тих противзаконито стечених финансијских средстава врше грађевински радови по болницама.

Постављамо питање представницима владајућег режима: зашто и даље штите криминалце из периода владавине Демократске странке који су још 2002. године од Европске инвестиционе банке добили 800 милиона евра за реконструкцију болница на територији Републике Србије, а о већини тих средстава не постоји нигде забележен траг трошења тих средстава? Тих 800 милиона је од инвестиционе банке, у периоду владавине од Божидара Ђелића до Мирка Цветковића, добијено у две транше од по 400 милиона евра, али већ 2012. године уочено је да је већина тих пара на волшебан начин нестало. Коме је у интересу да се не покрене судски поступак против оних који су таквом пљачком животно угрозили или чак довели до смртног исхода велики број пацијената?'’, питају чланово београдског окружног одбора СРС.

Они су подсетили и да је још 2012. године режим, на челу са Српском напредном странком, најавио судске поступке и хапшења, али седам година касније од те најаве остало је само „мртво слово на папиру“. 

О руском методу за повратак српских снага на Косово можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Клинички центар у лошем стању

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА