Најновије

Да ли ће Индија наставити да бомбардује пакистански Кашмир? Ево шта каже амбасадор Индије у Москви (ВИДЕО)

Напета ситуација између суседа Индије и Пакистана ескалирала је након што је пакистанска терористичка организација преузела одговорност за самоубилачки напад у ком је убила више од 40 индијских војника.

Индијски граничар (Фото: Јутјуб)

Индија не планира да спроведе нове ваздушне нападе на граници са Пакистаном, јер се изузетно напета ситуација у спорном региону Кашмира постепено стабилизује, рекао је амбасадор Индије у Русији Шри Д. Бала Венкатеш Варма.

- Не, у овом тренутку немамо такве планове - рекао је амбасадор, одговарајући на питање.

Према речима изасланика, Индија је јасно изјавила да није заинтересована за ескалацију сукоба. И најбољи начин за постизање нормалног стања у региону, изјавио је Шри Д. Бала Венкатеш Варма, је да Пакистан спроведе борбу против терористичких група на својој територији.

- Ово није борба између Индије и Пакистана. То је питање заштите Индије и њених интереса пред претњом терористичких група. Индија није једина земља у региону која пати од њихових акција - рекао је он.

Изјава је уследила након што је индијско ваздухопловство извршило напад на базу терориста у делу Кашмира који је под управом Пакистана, уништивши неколико објеката 26. фебруара. Авиони Индије спровели су напад након самоубилачког напада који је извела терористичка организација “Џаиш ел Мохамад” из Пакистана.

После напада, Индија је оптужила Пакистан да подржава терористичке групе. Исламабад је, пак, одбацио те тврдње као "непоткрепљене", сугеришући да се спроведе заједничка истрага са Њу Делхијем у вези са инцидентом. Инцидент је закомпликовао ионако напете односе између Њу Делхија и Исламабада, што је поново ставило регион на ивицу војног сукоба.

Руски војни аналитичар открива тајну о индијском авиону МиГ-21. Више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пакистан је синоћ ослободио индијског пилота

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА