Најновије

ОВО СЕ АМЕРИМА НЕЋЕ СВИДЕТИ: Руски војни аналитичар открива тајну о индијском авиону Миг-21 (ВИДЕО)

Индијски авион МиГ-21, надограђен од стране Русије, има борбене способности идентичне онима Ф-16 пакистанских ваздухопловних снага, тврди главни уредник часописа "Национална одбрана", Игор Коротченко.

Индијски МиГ-21 (Фото: Јутјуб)

Авионска борба између два типа авиона догодила се 28. фебруара на индијско-пакистанској граници. Најмање један МиГ-21 је оборен. Пилот се катапултирао и заробио га је Пакистан. Према наводима индијског ваздухопловства, у истом сукобу други МиГ-21 је оборио пакистански Ф-16 америчке производње. Пакистан до сада није потврдио губитак авиона.

- МиГ-21, надограђен од стране Русије, има уграђен радар и шири спектар вођених ракета ваздух-ваздух. Својим борбеним способностима и параметрима летења једнак је верзији Ф-16 који је на располагању пакистанским ваздухопловним снагама – рекао је Коротченко.

Индијски авиони МиГ-21-93, на крају названи МиГ-21УГП “Бизон”, надограђени су и опремљени новим радарима, широким спектром оружја, модерним показатељима на ветробрану, визиром на кацигама и мултифункционалним екранима у кокпиту.

Премаз смањује видљивост радара. Тиме су живот и издржљивост авиона додатно продужени.

Индијски медиј НДТВ је 28. фебруара изјавио да је 24 авиона Пакистана и осам индијских авиона, укључујући четири Сухоја-30МКИ и два МиГ-21, учествовало у сукобу око Кашмира.

Коротченко је рекао да је то заиста тако, да је инцидент доказ високог професионализма индијских пилота, добре контроле опреме и компетентне тактике борбе против ваздуха.

Погледајте ОВДЕ јуриш нових сиријских супервојника.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пакистанци су оборили индијски МиГ-21, док Индија сматра да су њене снаге обориле пакистански Ф-16

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА