Најновије

ПАКИСТАНЦИ ЗГРАБИЛИ СОПСТВЕНОГ ПИЛОТА: Побеснела руља га растргла, подлегао повредама

Сусрет индијских и пакистанских ваздухопловних снага изнад спорног региона Кашмира 27. фебруара резултирао је падом два индијска војна авиона и наводно пакистанског Ф-16, према Њу Делхију. Исламабад пориче да је изгубио авион.

Ф-16 (Фото: Јутјуб)

Не само да је пакистански Ф-16 наводно оборен у сукобу с индијским авионима, већ је и пилот, Шахаз уд Дин, наводно убијен након спашавања из авиона, извештава индијски лист “Фрст пост”.

Адвокат Калид Омер, који каже да је добио информацију од породице пилота, тврди да је Шахаз уд Дина локално становништво пакистанског сектора Наушера помешало са пилотом извученим из индијског авиона и да га је касније линчовала руља. Према Омеру, пакистанског пилота је на крају спасила пакистанска војска, али је касније преминуо од повреда које је задобио у нападу.

Односи између ове две државе погоршали су се након смртоносног терористичког напада на сигурносни конвој 14. фебруара, који је наводно организовала група Џаиш ал Мохамед, одузимајући живот 45 индијских  војника. Њу Делхи је оптужио Исламабад да скрива терористе и организовао ваздушни напад на наводни терористички камп на територији Пакистана.
Сутрадан, након ваздушног напада, Пакистан је објавио да је срушио два индијска борбена авиона који су ушли у његов ваздушни простор преко спорне кашмирске границе, и да је ухваћен индијски пилот. У исто време, индијско ваздухопловство је изјавило да је један од његових МиГ-21 Бизона срушио пакистанске ваздухопловне снаге Ф-16 током сукоба, док је Исламабад одбио да поднесе било какве губитке.

Пакистан је касније пустио једног од индијских пилота "као мировни гест" 1. марта.

Да ли ће Индија наставити да бомбардује пакистански Кашмир? Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је заиста ослобађње индијског пилота “мировни гест”?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА