Најновије

ВУЧИЋ У ЈУТАРЊЕМ ДНЕВНИКУ РТС: Албанци само чекају повољан тренутак за напад на север Косова!

Председник Александар Вучић гостовао је у јутарњем дневнику Радио телевизије Србије, где је говорио о актуелним темама у земљи и региону.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник Србије рекао је да му је до сада стигло око 2.500 питања грађана на инстаграму, и да ће се потрудити да одговори што већем броју. 

- Мој посао је да сваком грађанину одговорим на пристојан начин и кажем истину - рекао је председник. 

По питању Косова и Метохије, председник је рекао да је толико тешка ситуација и сматра да је решење далеко. 

- Неки су желели да не поштују Бриселски споразум, па су онда увели таксе, а онда смо могли да чујемо да су сви албански лидери против разграничења, и они тиме хоће да кажу да је њихова политика да само целовито Косово може да буде независно - рекао је председник. 

Он је поновио да је задовољан што Србија не реагује на провокације појединих Албанаца. 

- Од Косовске битке па и после знали су како да управљају Србима, и како да их окрену једни против других. Нађите Србе да се туку против Срба, али ја сам поносан на наш народ на Косову. Ја сам их молио више пута, немојте да идете у косовску војску, јер њихов једини циљ је да протерају Србе - рекао је Вучић демантујући изјаву Харадинаја који је рекао да је на листи за косовску војску чак 40 Срба.

Вучић је истакао да ако Срби буду изашли из свих институција у Приштини, да ћемо тада дати повода да кажу да ни Београд не поштује Бриселски споразум. 

 - Ја сам за то да сачекамо тих 45 дана, да видимо хоће ли да укину таксе, а онда ћемо да хладне главе донесемо одлуку, јер је наш циљ да одржимо мир и стабилност - рекао  је председник. 

 - Нећу да кажем да признајемо Косово, али хоћемо да наставимо дијалог -  додао је председник. 

Вучић је рекао да што време одмиче, да су односи са Приштином све лошији. Председник се осврнуо и на кампању "Будућност Србије" и истакао да је битно да саслуша народ.  

- Ја знам колико људи тешко живе, али људи виде да се нешто мења и осећају бољитак. Људи траже посао, али је то мање него што је било раније, жале се на локалне челнике, имају проблеме са комшијама -  казао је Вучић и додао да ће се тек улагати. 

Председник Србије Александар Вуцицћ изјавио је јутрос да су приштинске власти оптужбама на рачун потпредседника Српске листе Милана Радојичића желеле да ослабе српску одбрану севера Косова.

Вучић је у дневнику РТС коментаришући изјаву косовског председника Хашима Тачија да је протерао Радојчића казао да су у Приштини знали да је Радојичић један од кључних лица на том подручју и како је рекао, сада чекају повољан тренутак за напад на север Косова.

Он је рекао да је задовољан што Србија није насела на провокације агентурне мреже.

Вучић је навео да му је један од челних људи једне западне обавештајне слузбе саопштио да је покушано креирање случаја отвореним лагањем да је Радојичић убица.

 - И даље немамо црвену потерницу, никако да добијемо било шта -  истакао је Вучић.

Он је навео да се након онога што се дешавало последњих неколико дана у Приштини, Тирани, у свету, али и у Београду показало колико је био у праву да смо светлосним годинама далеко од договора са Приштином.

Деки Берић “пуцао” на Вучића и Брнабићку. Погледајте ОВДЕ шта им је поручио.

Извор: РТС, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Трифуновић разјурио лигаше Ненада Чанка

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА