Најновије

ИАКО ГА ЈЕ "ПРОЗВАО" ВУЧИЋ ЗАЕВ КАЖЕ: Нема "македонског сценарија" у Србији

Премијер Северне Македоније Зоран Заев сматра да у Србији не постоји македонски сценарио, преноси портал "Плусинфо". Он је истовремено осудио свако насиље уперено против институције система.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

"Као човек који је био директно нападнут од стране насилника у интитуцијама могу јасно да осудим свако насиље уперено против институција система", рекао је Зоран Заев.

Заев је, како преноси портал Плусинфо, тако одговорио на поређење упада демонстраната и лидера опозиције у зграду РТС-с са дешавањима у Собрању пре две године.

Александар Вучић је, на конференцији за штампу, упитан како је могуће да западни амбасадори нису осудили упад у РТС, а осудили су истог тренутка упад у македонску скупштину, рекао да је реч о двоструким аршинима.

"Велики пријатељ тајкуна Ђиласа, македонски премијер Зоран Заев, похвалио се како су осудили министра унутрашњих послова зато што није спречио грађане да упадну у скупштину. Могли бисмо и ми да размишљамо о одговорности Небојше Стефановића што је пустио да уђу фашиста Бошко Обрадовић и други у РТС. Међутим, рачунам да су Стефановић и полиција мислили да имају посла са одговорним људима и да им тако нешто неће пасти на памет", рекао је он.

Заев истиче да је Србија "велики пријатељ". 

"Народи су нам блиски, ми желимо само добро Србији, да напредује, а у овом тренутку дајемо подршку позитивном решењу по питању Косова, решење које је у њиховом интересу и које ће гарантовати просперитет у региону, европску интеграцију и очување мира", истакао је Заев.

Додао је да је и он преговарао пре неколико месеци и да разуме колико је тешко, те да апсолутно покушавају да имају разумевање и да подрже процес.

"Надам се да ће се вратити дијалогу. То су наша очекивања и надам се да ће бити и унутрашњи дијалог у свим суседним земљама", рекао је македонски премијер.

Прочитајте ОВДЕ све о словеначком повлачењу признања тзв Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заев: Договор са Грчком показује да се Балкан мења

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА