Најновије

АЛ БАГДАДИ ЈЕ ЖИВ! Променио лични опис до непрепознатљивости! Гојазан, скраћене браде, вешто се крије, али...

Абу Бакр ал-Багдади, озлоглашени лидер терористичке групе Исламска држава, прибегао је мењању свог изгледа како би избегао откривање и хватање од стране бројних непријатеља групе, извештава Ал-Араби ал-Џадид.

Абу Бакр ал Багдади (Фото: Јутјуб)

Према писању медија, извор у ирачкој служби националне безбедности изјавио је да се Ал-Багдади тренутно скрива у Сирији упркос неколико неуспешних покушаја да побегне у Ирак. Извор такође тврди да је лидер терористичке организације променио свој изглед тако што је скратио браду и црвену косу, као и тежину до гојазности због недостатка покрета у протекле две године.

Ова вест се појавила када су Сиријске демократске снаге (СДФ), подржане од САД, покушале да изместе снаге ИД из града Багуза, последњег упоришта терористичке групе у Сирији. Извор је међутим, изјавио да је Ал-Багдади већ неколико пута био у Багузу, али у овом тренутку он није присутан у том подручју. Неухватљиви вођа ИД био је проглашен мртвим више пута у последњих неколико година, али се на крају појављивао сваки пут, иако његово тренутно стање и тачно место боравка остају непознати.

У јуну 2017. године, руско Министарство одбране саопштило је да је Багдади могао бити убијен после ваздушног удара руских снага, али се неколико месеци касније појавио наводни аудио снимак Багдадија, који је довео у питање судбину вође терориста ИД.

Погледајте ОВДЕ како изгледа крај калифата.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прво и једино појављивање вође Исламске државе у јавности

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА