Најновије

ПОЛЕТЕЛА НАЈВЕЋА НОЋНА МОРА ЏИХАДИСТА! КУКУ ЊИМА САДА! Руски Ми-28 по први пут "роштиља" Идлиб и Хаму! (ВИДЕО)

По први пут ове године, руска авијација је употребила своје војне хеликоптере за напад на побуњенике у северозападној Сирији.

Руски хеликоптери у нападу (Фото: mil.ru)

На основу снимака које је добила про-опозициона новинска агенција “СТЕП”, руско ваздухопловство изгледа да користи хеликоптере Ми-28, који су се најчешће до сада користили у Сирији. Руско ваздухопловство је циљало град Ал-Латамина на северу Хаме.

Ал-Латамина се сматра главним упориштем Џаиш ал-Изе у северној Хами; често је мета ракета и артиљеријских напада Сиријске арапске војске (САА).

Од почетка марта, руско ваздухопловство је извршило неколико напада на Џаиш ал-Изу и Хаџат Тахрир ал-Шам у Хами и Идлибу. Ови свакодневни ваздушни напади од стране руских ваздухопловних снага долазе у исто време када Сиријска арапска војска (САА) јача своје снаге око демилитаризоване зоне. Сиријска арапска војска се припрема за покретање велике операције која ће обухватити све области које су држали побуњеници унутар демилитаризоване зоне у провинцијама Хама и Идлиб.

Горе поменуту демилитаризовану зону формирали су руски председник Владимир Путин и његов турски колега Реџеп Тајип Ердоган током састанка у Сочију 17. септембра 2018. године.

Погледајте ОВДЕ како изгледа крај калифата Исламске државе.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски хеликоптери имали су фантастичан учинак у сиријском рату, посебну у елиминацији терориста Исламске државе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА