Најновије

ПРИМАКОВ: РУСИЈА ЋЕ БРАНИТИ ПРАВО СРБИЈЕ НА КОСОВО! Москва жестоко одбрусила НАТО-у и Америци!

Став Русије према кризи на Космету је да ће подржати сваки захтев Београда према Москви, а нама је стало да се поштују права Србије на јужну покрајину и Русија је гарант да Србија неће изгубити у том процесу, изјавио је посланик руске Думе Јевгениј Примаков.

Јевгениј Примаков (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да ће Русија подржати сваку одлуку српског државног врха око судбине КиМ, ако се она донесе уз политички консензус и ако то решење не изазове грађански сукоб. 

- Русији је најважнија имовинска и лична безбедност Срба на Косову и Метохији - рекао је Примаков, посланик Думе и унук чувеног шефа руске дипломатије и обавештајне службе Јевгенија Максимовича Примакова, једног од најјзаслужнијих Руса за Кумановски споразум и доношење Резолуције 1244 у СБ УН.

Јевгениј Максимович је и 2009. године први пут говорио о разграничењу, тј. да Србима остане север КиМ и енклаве у којима живе, а његов унук каже да је то била позната идеја која се разматра и дан данас.

- Став Русије је да Београд то треба да реши и да такву одлуку донесе или не - рекао је Примаков.

Упитан о томе да ли српски европски пут нема алтернативу, Примаков каже да Србија треба да поштује свој интерес и ако донесе одлуку да уђе у ЕУ, мора да то учини уз своје услове.

- Видимо шта се десило са привредом Бугарске, која је потпуно уништена после уласка у ЕУ. Не смете да дозволите такав однос - рекао је Примаков.

Не мисли, како каже да ствари треба постављати између БРИКС-а и ЕУ, а да Србија треба да сарађује и са једнима и другима.

- Ако Србија одлучи да се приближи ОДКБ, то јесте додатна могућност. Али, руководство Србије изабрало је пут војне неутралности, које има своје предности - рекао је Примаков.

Погледајте ОВДЕ причу о Рускињи која нас је бомбардовала 1999. године.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јевгениј Примаков говори о НАТО-у

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА