Најновије

ЧИМЕ ЈЕ МАЗАН ТЕРАЗИЈСКИ ТУНЕЛ? Легитимисање током протеста - две верзије догађаја

Први пут за три месеца одржавања протеста у Београду реаговала је полиција, и то саопштењем. Не о броју окупљених демонстраната, нити о угрожавању јавног реда и мира, већ реагујући на дешавања са последњег протеста када је снимљено легитимисање једне од организатора протеста.

теразијски тунел (Фото: Јутјуб)

Повод за реаговање полиције су налепнице које организатори зову "лажима Александра Вучића", а због којих је и прошле суботе у Теразијском тунелу умало дошло до инцидента.

Ко је и зашто легитимисан после суботње шетње - постоје две верзије догађаја. У првој Јелена Анасоновић тврди да је најпре њена колегиница привукла пажњу полиције због лепљења налепница у близини Скупштине Београда: "Узели су јој личну карту, легитимисали је. Ми смо након тога почели да лепимо и наставили са постављањем питања - да ли ви легитимишете сада све грађане Београда, да ли ћете све грађане Београда наставити да хапсите?"

Када није добила одговор...

"Ја сам залепила налепницу на службено возило полиције, с обзиром да ова полиција није желела да све једнако легитимише на улици, него је насумично бирала кога ће да хапси, кога ће да легитимише и кога ће да окриви за лепљење налепница по граду", рекла је Анасоновић.

У писму достављеном медијима, начелник београдске полиције насумично легитимисање назвао је "апсолутним измишљотинама". У том саопштењу нема првог легитимисања због којег је Анасоновић реаговала.

"Полицајци су том приликом легитимисали Јелену Анасоновић и утврдили да је реч о политичким активностима учесника скупа након самог скупа и вратили јој документа и нису имали никаквих других поступања према поменутим лицима, као ни другим особама на другим локацијама у Београду у вези са наведеним активностима", стоји у саопштењу.

И на "никакво друго поступање полиције" постоје две верзије догађаја. И један снимак.

"Мене је дотични полицајац Чордић ухватио за руку и повукао до возила, иако сам му рекла - нема потребе да ме вучете јер је почео да инсинуира како ја покушавам да побегнем. Овде су били сви окупљени другари и све су снимали", навела је Анасоновић.

Лепили су град јер, кажу, нису могли Теразијски тунел, наводећи да је након прошле суботе нечим премазан. Тај потез изазвао је гнев појединих народних посланика.

"Уља су запаљива. Јесте ли свесни да сте синоћним потезом довели у потенцијалу животну опасност десетине хиљада демонстраната? Јел' то био циљ? Да ли сте нормални", упитала је на Твитеру твит Ана Стевановић, самостална народна посланица.

Гневан је и опозициони Савез за Србију. Председника Вучића оптужује да злоупотребљава полицију, поручује му да ће сваког дана и на сваком месту лепити налепнице са његовим лажима, и позива га да проба да похапси и њих и целу Србију.

Прочитајте ОВДЕ ко каже да му се спрема одстрел?

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА