Најновије

ОН ЈЕ НАЈЉУЋИ КРИТИЧАР ТРАМПА: Амерички сенатор, демократа и кандидат за председника САД - Ко је Берни Сандерс? (ВИДЕО)

Сенатор Берни Сандерс (77) покренуо је кампању за кандидата Демократске странке за председничке изборе 2020. године. Сандерс је говорио о похлепи коорпоративног света и обећао да ће "ослободити политичку револуцију".

Сенатор Берни Сандерс (Фото: Јутјуб)

Он је, говорећи на скупу у Бруклину, назвао актуелног председника САД "најопаснијим председником" у новијој историји Сједињених Америчких Држава, преноси Би-Би-Си. Сандерс је оценио да би његова власт ујединила људе, напао похлепну "класу милијардера" и обећао да ће се борити за економску, социјалну, расну и еколошку правду. 

Током свог говора он је направио поређење између себе и Трампа, рекавши да он "није имао оца који му је дао милионе долара да изгради луксузни солитер, казина и кантри клубове. 

- Али добио сам нешто вредније - модел оца који је имао невероватну храброст да пређе океан, без новца у џепу, и да започне бољи живот - рекао је Сандерс. 

Сандерс је одрастао као син јеврејског досељеника који је радио као молер, док је, наводи Би-Би-Си, Трамп рођен исто у Њујорку, али као син богатог трговца некретнинама. Сандерс је 2016. године изгубио трку у Демократској странци од Хилари Клинтон.

Пакистанци зграбили и убили сопственог пилота. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Берни Сандерс у Портланду пре три године током кампање унутар Демократске партије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА