Најновије

STERN: Руска ракета Циркон из међународних вода Атлантика за пет минута стиже до Пентагона! (ВИДЕО)

Хиперсонична ракета морског базирања Циркон много је бржа него што су процењивали западни војни експерти – објавио је немачки лист Stern.

Циркон (Фото: Риа)

У тексту чији је аутор Гернот Крампер указује се:

„Западни експерти су претпостављали да се ради о брзини која неће премашивати 6.000 километара на сат. А с обзиром на то да Циркон може да лети брзином 11.000 километара на сат, јасно је да му је довољно пет минута да стигне до Пентагона и да га уништи“.

Крампер посебно упозорава: „Та ракета је у свему боља од очекивања. Има домет од 1000 километара што њено пресретање чини немогућим. Таквим ракетама се ефикасно могу супротстављати само електронски системи ПВО  и ласери“.

Владимир Путин је 20. фебруара – у наступу пред Федералном скупштином – навео да је Циркон девет пута бржи од звука и да има домет већи од 1000 километара. Није прецизирао – колико већи.

Русија ће њиме наоружати своје ратне бродове и подморнице.

Руски адмирал Всеволод Хмиров, који више није у активној служби али је активан као доктор техничких наука, оценио је да ракете Циркон „гарантовано за пет минута стижу до циљева удаљених 500 километара од (америчке) обале“.

Хмиров је имао у виду да би их руске подморнице или бродови лансирали из међународних вода Атлантика или Пацифика – са удаљености од 500 или 600 километара.

Његова `математика` је схватљива: 500+500=1000, а Циркон има домет преко 1000 километара…

Прочитајте ОВДЕ шта се то Америма никако неће свидети.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА